RESULTAT FÖR NACKA FIGHTERS FRÅN HELGEN:

HAMBURG OPEN I JJIF JU-JUTSU:

Linda Lindström: Guld i -55 kg

Maxine Thylin: Två förluster (Internationell debut)

STHLM OPEN BJJ:

White:
-64kg:
Johan Nilsson: Guld

-94,3kg:
Patrik Bergman: Silver
(Semifinal i Absoluten.)

 
Blue:

Meio-Pesado 69.0+ kg
Caroline Lian: Brons

Pluma -64.0 kg
Jens von Friesendorff: Guld
Pesado 94.3 kg
Andy Gaugl: Guld


Övriga insatser under helgen.
 
-64kg:
Conrad Åslund: 1 vinst, 1 förlust (mot Johan Nilsson).
Fredrik Widgren: 1 förlust.
Andreas Lindgren: 1 vinst, 1 förlust.
Diego Salas: 1 förlust.

-70kg:
Daniel Larsson: 1 förlust.
Viktor Hällegerd Stark: 1 förlust.
Anton Villberg: 1 förlust.

-76kg:
James Kytösaho: 3 vinster, 1 förlust. (förlust i semifinalen)

-82,3kg:
Ricky Vinneryd: 1 förlust.
Madi Susso: 1 förlust.
Göran Axelsson: 1 vinst, 1 förlust.Några korta ord från Tulle angående Sthlm Open BJJ:

Oj, vad stolt jag är att tillhöra denna klubb! Vilka fighters vi har på Nacka Dojo!

Trots att detta är en seniortävling hade vi ett helt gäng juniorer på plats. Hade inte åldermännen Patrik och Göran varit med hade vi nog haft en snittålder under myndighetsgränsen:) Alla kan inte vinna varje gång men det bådar riktigt gott inför framtiden!

Några vinster, några förluster men framförallt RIKTIGT bra genomförda matcher med massor av fighting spirit.
Bland annat så satt Diego fast i en triangel under flera minuter(!) och var riktigt nära att ta sig ur men tvingades till slut ge upp när hans motståndare gick på en kimura samtigt som han fortfarande hade triangelkopplingen. Otrolig kämpainsats.
En stor eloge till Madi och Ricky som båda går upp på mattan för första gången med endast 2 månaders träning. Båda gjorde bra insatser och kommer bli livsfarliga inom en snar framtid.

För att bli duktig på tävlingsmattan måste man tävla mycket. Man måste helt enkelt träna på att tävla. Detta är Göran ett gott exempel på. Han ställer upp i, i stort sett, alla tävlingar som finns och har så gjort under en längre tid. Han har ofta fått se sig besegrad men har inte gett upp och nu börjar slitet verkligen betala sig. Hans vinst, via dagens snyggaste submission, var klockren och värmde gott i hjärtat.

Vår andra ålderman, Patrik Bergman, var den enda i gänget som ställde upp i den öppna viktklassen där han tog sig till semifinal men tyvärr fick erkänna sig besegrad via ett aningen diskutabelt domslut. Nästa gång är domsluten på din sida Patrik och då tar du guldet! Inte för att Patrik fick gå hem lottlös denna gång. Nej då, han kammade hem silvret i sin viktklass efter två ganska enkla vinster och en riktigt hård finalmatch.

Sist men inte minst, James Kytösaho. Sicken kille asså. Han gick in och jobbade lugnt och metodiskt med klockrena tekniker och mycket naturlig känsla för sporten. Därtill är han ju också något av ett fysfenomen (killen tar 120kg i bänk!).
Tre vinster i viktklassen tog honom till en semifinal där han tyvärr förlorade med nån ynka ganska tveksam poäng.
När röken lagt sig efter semifinalen verkade han ändå nöjd och det bör han verkligen vara. Med fysiskt begåvade killar som James handlar brottningen i början tyvärr ofta om styrka men james använde inte bara sin styrka sparsamt och smart, han visade även