Som tävlande är det väldigt viktigt att du förstår och kan utnyttja reglerna. Vi förväntar oss därför att du som en del i dina tävlingsförberedelser lär dig reglerna så bra som möjligt. Vi kommer att hjälpa dig så mycket vi kan på träningarna men du förväntas läsa reglerna i sin helhet. Här under hittar du länkar till de aktuella tävlingsreglerna för de idrotter vi vanligtvis tävlar i.

Brazilian JJ »
Ju-Jutsu »
Submission Wrestling »
Judo »
MMA »

REGLER FÖR ATT FÅ TÄVLA FÖR NACKA DOJO

Som tävlande för Nacka Dojo är det vissa regler som gäller för att du ska få representera klubben i tävlingssammanhang.

  1. Alla tävlande i BJJ eller JJIF Ju-Jutsu måste ha en Nacka Dojo patch samt en Dynamix patch fastsydd eller broderad på sin tävlingsdräkt. Tävlande i submission wrestling skall använda klubbens rashguard. Tävlande i shootfighting och MMA skall använda klubbens shorts.
  2. Du måste alltid uppträda sportsligt och korrekt mot domare, medtävlande och funktionärer.
  3. Du får inte använda eller på något sätt förespråka användandet av doping.
  4. Du skall i god tid anmäla dig till tävlingarna internt på angiven plats/sätt. Anmälningar till Svenska tävlingar i BJJ, SW mfl sker via Smoothcomp. Du har inte rätt att anmäla dig själv till en tävling om du inte har pratat med vår sportchef Ricard C eller av Nacka Dojo anvisad tränare.
  5. På prispallen skall du ha på dig kläder som representerar Nacka Dojo/Dynamix.
  6. Om du missköter dig i samband med resor eller tävlingar så kommer du inte att få tävla för klubben under en avstängningsperiod eller helt och hållet beroende på händelsens grad.

TÄVLINGSKORT

Alla vuxna som skall tävla i en kampsport med slag & sparkar mot huvudet måste ansöka om ett tävlingskort. Detta kort är ett måste för att få tävla och om du inte har med dig kortet när du skall tävla kommer du INTE att få tävla.

Ansök om tävlingskortet här

Alla tävlanden från Nacka Dojo ansvarar själva för att skicka in sin ansökan och betala avgiften och se till att ni har ett giltigt tävlingskort.

Mera information om det nya tävlingskortet:

Fastställd av förbundsstyrelsen den 18 november 2007

Avgift och giltighet

Tävlingskortet kostar 300 kr och gäller i fem (5) år.
Förlorad kort makuleras i registret och nytt görs med nytt nr. mot en avgift på 400 kr.

 

BIDRAG TILL TÄVLINGAR

  • Alla medlemmar kan söka bidrag för resor och boende till tävlingar. Ansökan sker två veckor innan tävlingen och godkänt bidrag betalas ut i efterhand när du har inkommit med kvitton.
  • Nacka Dojo betalar alltid anmälningsavgiften till alla tävlingar (och ofta mer än så). Ibland kan du behöva betala avgiften själv innan eller på tävlingen och sedan får du tillbaka pengarna när du lämnar in ditt kvitto.
  • Du kan även söka bidrag för budo & kampsportförbundets tävlingskort men du måste först ansöka och betala det själv innan du kan få bidrag av Nacka Dojo.