Linda Lindström är världsmästarinna i -55kg!!

Linda Lindström är världsmästarinna efter tre vinster i -55kg. Linda avgjorde finalen mot Polen i slutsekundrarna och blev därmed Sveriges fjärde världsmästare i Ju-Jutsu genom tiderna (tidigare världsmästare är Anna Dimberg 2ggr, Jennie Brolin och Johan Blomdahl)
 
Marcus Eriksson vann tre matcher i -85 kg på ett mycket imponerande sätt och var då framme i semifinal mot ryssland. Tyvärr blev det motståndet för tufft och Marcus förlorade. Han hamnade i återkvalet och fick en match om brons där han mötte en belgare. Marcus förde matchen och ledde stort men han dragit på sig tillsägelser för passivitet i kastdelen. När endast  1 sekund återstår får Marcus ytterligare en tillsägelse och blir diskad för ”ohörsamhet”pga av ytterliagre en passivitet och bestulen på ett givet brons.

Robin Holmkvist vann sin första match mycket övertygande, förlorade den andra mot fransmannen Vincent Parisi och mötte sedan en polack i återkvalet. Tyvärr var Polacken en storlek större och Robin fick se sig slagen den här gången. Robin visade dock genom sin attityd och vilja att han har kommit för att stanna i världseliten.

Sverige gjorde ett fantastiskt mästerskap och tog förutom våra medaljer även guld i duo (Liza Karlsson och Jesper Kedjevåg från Växjö). Brons till Johan Ingholt (NKC), Jessica Tanzilli-Jansson (Gävle) och Ville Illola (Samurai)

Arrangemanget flöt på mycket bra och VM:s sekreteriat som till största del kom från Nacka har gjort ett helt fantastiskt jobb (Andy, Simon, Ernst, Sara W, Jocke W, Christopher, Mia, Maxine)

Extra stor applåd går till Micke Kuntz som har jobbat stenhårt med arrangemanget under en längre tid och som fixat allt ifrån matbokningar till att allt flöt på som det skulle på plats.

STORT tack till VM:s bästa speaker Jocke ”Germany against the rest of the world” Vogel för det fantastiska jobb han gjorde under tre dagar (utan ersättning som en tjänst för Nacka!).

Läs mer på www.budo.se eller www.dynamixfighting.com


Världsmästerskapen i Ju Jutsu

Plats: Baltiska hallen, Malmö, Sverige.
Datum: 28-30 Nov
Web-tv: http://www.ju-jutsu.tv/ (Direktsändning) eller direkt till spelaren: mms://lstream.se/jujutsu
Schema: Se längst ner.

Nacka Dojo har tre fighters på plats för att kämpa om medaljerna:

World Champion!
Linda Lindström tävlar under fredagen i -55kg.
Kolla Lindas profil här.


Marcus Eriksson tävlar under fredagen i -85kg.
Kolla Marcus profil här.


Robin Holmkvist tävlar under lördagen i -94kg.
Kolla Robins profil här.

Schemat för Världsmästerskapen:

Wednesday 26 November 2008