Hårt arbete och tro på mirakel

”Vi står mittemot varandra. Ett par meter emellan. Armbågarna tryckta mot de nedersta revbenen. Händerna knutna rakt ur från kroppen. Hårt knutna. Nästan som i kramp. Så står vi med ett par meters mellanrum och stirrar på varandra. Ingen av oss viker undan med blicken. Vi är helt uttryckslösa, avslöjar ingenting av vad vi känner. Det är nu det ska avgöras” 
1985 blev Ingemar Sköld historisk då han besegrade den italienska storstjärnan Mauritzio i Europamästerskapen i ju-jutsu. Han är en av Sveriges största idrottsmän, och var bland de första att bli invalda i ju-jutsuns Hall of Fame. Men idrotten är bara en del av Ingemar Skölds liv. I många år har han jobbat med beroendesjukdomar som överläkare på Maria Beroendecentrum i Stockholm. Han introducerade mindfullness som återfallsprevention i Sverige, något som han också håller återkommande kurser i.  Tillsammans med Benny Haag berättar Ingemar Sköld i biografin Hårt arbete och tro på mirakel om sin framgångssaga.
Förutom europamästare i ju-jutsu och en av Sveriges största idrottsmän så är Ingemar Sköld även grundare av Nacka Dojo, eller Ju-jutsu Klubb som det hette 1982 när allt startade.
”Hårt arbete och tro på mirakel”
hittar du att köpa hos oss för 200kr!

Läs mer

Dubbelguld på EM i Banja Luka

Hem från EM i Banja Luka kom både William Seth-Wenzel och Fredrik Widgren hem med varsitt EM guld. Fredrik blev även utsedd till bästa manlige fighter under mästerskapet. Fredrik som tävlade i -77kg vann över fransmannen Percy Kunsa i finalen och William slog ryssen Denis Belov i sin klass -85kg. Två guld och två Europamästare på Nacka Dojo, stort!

Läs mer

Lycka till på EM!

Idag fredag åker William Seth-Wenzel och Fredrik Widgren till Banja Luka, Bosnien, för att slåss om EM guld. . Sommaren har knappt börjat men grabbarna har redan för i år medaljer från SM och William ett JVM guld i bagaget. Målet för EM är detsamma som på alla tävlingar, det är guldet som ska med hem. Vi tog ett snack med dem innan avresan för att höra hur uppladdningen sett ut, vad dom har för förväntningar på helgen och vad som händer efter EM..

Hej grabbar, hur mår ni?
F: Mår strålande!!!
W: Det är bara bra tack!!
Hur känns formen just nu?
F: Formen känns bra trots en kortare uppladdning än vanligt. Förra veckan var vi på läger i Lund med coach Rob Haans i spetsen. Avslutade veckan på hemmaplan med ett explosivt styrkepass med Mattias.
W: Formen känns jättebra, har haft en bra uppladdning där jag hållit mig både frisk och skadefri. Känner mig båda stark och snabb, exakt som det ska vara helt enkelt!
Vad är det bästa med att tävla?
F: En av stunderna som jag tycker mest om på tävlingsdagen är precis innan man kliver upp på mattan. Det kliar i fingrarna och man är ivrig på att få köra samtidigt som man är lite nervös.
W: Det bästa med att tävla måste vara känslan efteråt haha! Nej det är superkul att tävla men det är en väldig urladdning man gör och jag är alltid väldigt nervös. Den bästa känslan är när man äntligen får gå upp på mattan och börja fightas. Att få gå upp med bra självförtroende och känna: ”fan vad mycket stryk han ska få”, det är bland det bästa, efter att vinna såklart!
Hur har uppladdningen sett ut inför EM?
F: Som sagt en kortare uppladdning än vad jag brukar ha till ett större mästerskap. Men trots hög träningsintensitet känns kroppen bra.
W: Uppladdningen har bestått av lättare träning såsom snabbhets banor med mycket hopp och sprinter. Kortare sparringronder med hög intensitet.
Skiljer sig förberedelserna något från ett EM och ett VM?
F: Vanligtvis så skiljer det sig inte nått. Men eftersom vi har WG i sommar blir toppningen inte lång till EM den här gången.
W: Nej mina uppladdningar brukar se likadana ut vare sig det år ett EM eller ett VM. Mästerskap som mästerskap, man vill alltid vinna lika mycket och förbereder sig därför alltid på bästa sätt
Hur ser startfältet ut i era viktklasser?
F: Alla dom bästa är på plats. Eftersom det är WG om ca två månader kommer många va där och testa på motståndet.
W: Jag har faktiskt inte full koll på mitt startfält. När jag var mindre brukade jag alltid kolla upp startfälten långt i förväg för att ha full koll på alla motståndare. Nu tycker jag det är skönare att ta det som det kommer. 
Om ni kommer hem med ett varsitt EM guld, hur firar ni?
F: Med gifflar och mjölk 😉  nä det blir väl en god bit mat i solen kanske. Förhoppningsvis fira min födelsedag i efterskott med en guldmedalj.
W: Då blir det TÅRTA hoppas jag! Jag har bantat de senaste två veckorna så det är nog det jag ser mest fram emot!
Vad händer efter EM?
F: Målet den här säsongen är WG som avgörs i slutet på juli. Där av en kortare uppladdning nu till EM. Sommaren kommer bestå av en del läger innan dess sen bär det av ner till Polen.
W: Då fortsätter uppladdningen inför World Games i slutet på juli. Jag och Freddan ska bland annat på träningsläger i Slovenien och även träna tillsammans i Spanien.

 
Vi önskar Fredrik och William stort lycka till under helgen! Kommer ni hem med ett varsitt guld så firar vi med både gifflar och tårta 😉
William tävlar lördag 3 juni och Fredrik söndag 4 juni. Mer info kommer!

Läs mer

3D träning med Frida Lundström

Lördagen den 3:e juni har du som medlem och icke -medlem chansen att testa på 3D träning! På besök från Jönköping har vi 3D tränaren Frida Lundström som kommer att hålla ett svettigt, roligt och utmanande pass för er.
När: Lördag 3 juni i samband med graderingen
Tid: 13.00-14.00
Pris: 100kr per person
Betalning: Görs i receptionen
Anmälan: Gör du via google formuläret nedan (anmälan är bindande) och anmälan kan göras fram till torsdag 23.59.

Frida Lundström, vem är du?
Jag är en idrottsintresserad, glad tjej som bryr sig om hela människan. Jag vill få människor att må bättre!
Berätta lite kort om 3D träning..
3D Träning utgår från individens vilja och behov. Vad behöver individen i förhållande till styrka, rörlighet och funktion för att uppnå/genomföra sin vilja. Allt ifrån att kunna lyfta upp sitt barn utan smärta till att tävla och träna på elitnivå.
Vad kan jag som deltagare förvänta mig av ditt pass?
Ett roligt och inspirerande pass med mycket variation!!
Om jag velar, hur övertygar du mig att komma?
Ge dig själv chansen att få inblick, ett nytänk och lite träningsvärk på köpet i ett pass där funktion och rörelser står i centrum. ALLA kan vara med oavsett, nivå och tidigare träningserfarenhet. 

Om jag är fortsatt nyfiken på 3D träning efter passet, vad är ditt tips till att fortsätta få inspiration till min träning?
Följ mig och andra 3D tränare på sociala medier. Är man sen mer nyfiken och vill komma i kontakt med en 3D tränare hjälper jag mer än gärna till!

”Välkommen till mitt pass, jag ser fram emot att träffa er alla!”
– Frida Lundström
 

Läser in…

Läs mer

Resultat från Danish Open jujutsu 2017

Ett ovanligt litet men som vanligt bra gäng fighters från Nacka Dojo har varit i Danmark och tävlat på Danish Open i helgen. Danish open var bra arrangerad, flöt på bra och alla våra fighters mötte tufft motstånd från flera länder, framförallt Sverige, Danmark, Norge och Tyskland.  Lovisa, Adam, Rasmus, Katarina, Frida och Nisse bjöd på en nagelbitardag med spännande matcher, fina tekniker, schysst stil på och utanför mattan och dessutom kammade de hem flera medaljer.

Frida Leine deltog i klassen U15 – 48 kg damer
Frida gick fyra matcher av vilka hon vann två och förlorade två. Det räckte inte riktigt till bronsmedaljen men det var nära. 
Lovisa Schmidt deltog i klassen U21 – 62 kg damer.
Katarina Leine deltog i klassen U21 – 62 kg damer.
Lovisa och Katarina saknade motstånd i sin åldersklass och fick köra i u21- 62 kg. Lovisa tog tre raka vinster och kammade hem guldet. Katarina förlorade sina första två matcher men kom igen med en vinst i tredje och tog hem bronset. 
Nisse Lindberg deltog i klassen U18 – 60 kg herrar. 
Nisse förlorade en match, vann tre och tog med det silvret.  
Adam Schmidt deltog i klassen U18 -66 kg herrar.
Rasmus Leine deltog i klassen U18 -66 kg herrar.
Adam Schmidt förlorade sina tre matcher och blev utan medalj denna gång. Rasmus Leine gick fyra matcher och med en förlust och tre vinster. Rasmus tog bronsmedaljen och lyckades i första omgången besegra killen som sedan fick guldmedaljen.

Medaljsummering
Lovisa Schmidt – Guld
Nisse Lindberg – Silver
Katarina Leine – Brons
Rasmus Leine – Brons

Bildspel

Läs mer

Information om graderingen 3 juni

Den 3 juni är det dags för graderingar för alla barn och ungdomar i SJJ och BJJ. Vi har också ett föräldramöte under dagen för samtliga föräldrar på klubben. Knattegrupperna graderas på ordinarie träningstider vecka 22, måndag 29/5 och onsdag 31/5. 

Läs mer

Dubbelvinst på IRFA i helgen

Det blev dubbelvinst för Nacka Dojo i helgen på IRFA MMA gala som anordnandes på Berns Salonger i Stockholm. JP vann mot sin motståndare Robin i andra ronden på en giljotin choke och Elvin mot sin motståndare Samuel på teknisk knockout i första ronden.  
Sähär säger grabbarna själva om helgen,
”Min taktik till matchen var att aldrig stå still, få honom att missa med sina sparkar och att kontra med slag eller nedtagning. Matchen gick ungefär som vi hade trott förutom att han var mycket snabbare på att resa sig upp. I det stora hela så var målet att ha kontroll mot buren, och det lyckades jag med. Men jag har fortfarande mycket att förbättra i mitt game och det ser jag fram emot att göra. Nu tar jag sikte mot en ny match i höst och fram till dess blir det stort fokus på att stärka mina svagheter och förstärka det jag är bra på” – JP
”Uppladdningen inför matchen var 100% som vanligt med coach Alan. Planen för matchen var att avsluta i första ronden så snabbt som möjligt, vilket jag också gjorde. Killen jag mötte hade skapat mycket hype kring sig själv på internet, så det kändes extra bra att visa att verkligheten inte ser lika dan ut. Verkligheten i buren ser annorlunda ut än vad det gör på nätet. Nu är planen att fortsätta träna hårt, blir det någon ny match så är jag redo!” – Elvin
Grattis igen JP och Elvin!

Foto: www.GRIDDD.se

Läs mer

Mästarnas mästare 2017, grattis Martin!

Självklart ville vi gratta Martin på mattan också. Här lämnar vår sportchef och instruktör Ricard över blommor i samband med CrossCtrl passet. Vi är stolta över att ha Martin som instruktör hos oss och vi vet att han är mycket omtyckt av våra medlemmar också. VM medalj i brottning, vinnare av Let’s Dance, Superstars, Mästarnas mästare ….. och Fångarna på Fortet!!

Grattis Martin önskar hela klubben!

Läs mer

Ikväll håller vi tummarna för JP och Elvin!

Ikväll håller vi tummarna hårt för Christopher Jeanpier Basauri Corrales ”JP” och Elvin Hoxha som går match på IRFA MMA gala på Berns salonger i Stockholm. För båda våra MMA fighters är det andra matchen på IRFA i år och under kvällen går dom återigen en varsin match med tufft motstånd. JP möter Robin Roos från Västerås FC  och Elvin Samuel Ericsson från Perrys Gym.
”IRFA är Sveriges största MMA amatör/proffs gala. Amatör fighterna har blivit så pass duktiga så det är både livesstream och mycket publicitet, det är bra för grabbarna som båda siktar på proffskarriärer. Både JP och Elvin har tränat och förberett sig på bästa sätt. Dom som tittar kommer få se bra matcher och grabbarna kommer bjuda på show” – Coach Alan
Vill du följa matcherna under kvällen så kan du göra det via livestream här. Matchstart kl 17.00.
Kör hårt grabbar!!

Läs mer

Resultat från JFL2 i Nybro

I lördags anordnades JFL 2 i Nybro. Deltog från klubben gjorde Frida Leine, Rasmus Leine, Lovisa Schmidt och Adam Schmidt. 
Jujutsu fighting Leauge, JFL, är en årlig serie av tävlingar i JuJutsu som anordnas av sportrådet hos Svenska JuJutsu federationen. Vanligtvis så anordnas fyra tävlingar per år. Serien vänder sig till barn, ungdomar och vuxna som vill prova på och tävla inom fight och newaza. Nacka Dojo har haft som tradition att anordna en JFL tävling per år. Är man nybörjare när det gäller att tävla i JuJutsu så ger JFL en möjlighet att prova på hur det är att tävla.

Läs mer

Öppettider inför helgen

Lördag 29 april
Under lördagen arrangeras Nordic Open Grappling i våra lokaler vilket betyder att alla ordinarie pass är inställda och endast gymmet på nedre våningen är tillgängligt för träning under våra ordinarie öppettider 10-14. Välkommen att komma och titta och heja på dina klubbkompisar!

Läs mer

@nackadojo på Instagram

Facebook

Kommentarer