Nu kan vi erbjuda ett Jiu Jitsu NoGi pass för ungdomar!

Passet kommer vara på måndagar 18.30-19.45 och kommer instrueras av bl.a. Frank Aschberg och Krim Talia. Båda mycket duktiga och erfarna utövare och instruktörer. Passet är öppet för ungdomar 12-14 år (nybörjare & fortsättare). Denna termin ingår detta pass för alla som har ett ungdomskort hos oss!

Utrustning: För att träna NoGi behöver du ha shorts/tights utan fickor eller dragkedjor. På överkroppen får du gärna ha en rashguard eller annan träningstopp som sitter åt runt kroppen. Vi tränar alltid barfota.

 

Vad är NoGi? NoGi innebär att man tränar Brasiliansk Jiu-Jitsu utan dräkt. Det är i grunden samma rörelser men har lite andra utmaningar då det inte finns någon dräkt att kontrollera sin motståndare med.

Precis som i Brasiliansk Jiu-Jitsu går det ut på att få sin motståndare att ge upp genom olika lås eller genom att ta dominanta positioner och på så sätt få poäng. All träning sker på ett säkert sätt och vi är väldigt noggranna med respekten för teknikerna och disciplin.

NoGi kan, beroende på regelverk, också kallas för Submission Wrestling (SW). Många tränar och tävlar i både Gi och NoGi. I Sverige har vi flertalet tävlingar där du kan tävla utan dräkt.

Tove drar en armbar på sin motståndare. Danish Open 2023.