Två nya Europamästare och totalt 8 medaljer! Under tre dagar i helgen arrangerades Rome International Open 2018 och No-GI EM i Lido di Ostia, Rom. Från klubben hade vi sju fighters på plats för att tävla om medaljerna, Eva-My Persson, Signe Fredricson, Ralf Carneborn, Tony Silvernäs, Dennis Erdogan, Paul Grönborg och Bernard Sastre. Vissa tävlade alla tre dagar och några valde antingen GI eller No-Gi.

Helgen startade med Rom international Open där Paul och Signe var först ut att tävla. Paul tävlade i blue middle och gick totalt fyra matcher i sin viktklass. Tre vinster på poäng ( 9-2, 17-0 och 5-3)  och även förlusten på poäng. De tre vinsterna resulterade i ett brons för Paul! Han ställde sen även upp i den öppna klassen för blåbälten men fick i första matchen möta en 45kg tyngre motståndare. Han kämpade väl och gjorde en bra match men förlorade. Signe tävlade i purple light adult och kämpade länge men förlorade sen tyvärr på fördel.

Dag två i arenan fortsatte med Gi och Nacka Dojo teamet förstärktes ytterliga med familjen Alpäng. Lotta, coach Micke och Liam som hade planerat att tävla på EM men blev utan motståndare och matcher. Dagen startade lika tråkigt för Bernard som skulle ha gått match men blev utan då hans motståndare inte dök upp. Sist ut med dräkt var Ralf, sin första match vann han på poäng men i andra matchen tog det tyvärr slut då han åkte på ett stryp. Men vinsten resulterade i ett silver!  Ralf körde även öppna klassen för svartbälten och upprepade sina tidigare resultat och det blev en vinst och en förlust även där. Åter igen en medalj till Ralf men denna gång ett brons!

Rome International Open överlappades sedan av No-Gi EM. Dräkterna försvann och arenan fylldes med rashguards i olika färger. Först ut från Nacka att köra var Paul och han vann sina två första matcher på en armbar och en kimura. Match tre blev det vinst på poäng och sen i fjärde matchen räckte det tyvärr inte hela vägen utan där blev det en förlust på ett lås. Men precis som dagen innan så resulterade de tre vinster i ett brons och Paul fick ställa sig på podiet och ta emot sin andra medalj.

Dag tre i arenan på No-GI EM, vissa av oss en aning trötta och andra taggade och redo för första matchdagen. Under söndagen var det full fart då fem fighters skulle tävla, först ut var My. Hon gjorde riktigt bra matcher och fick till helgens snabbaste avslut, vinster på två giljotiner och en RNC. De tre vinsterna ledde till final där hon krigade på bra men förlorade med 2 ynka poäng och det blev en silvermedalj för My!

Näst ut att köra var Ralf, följt av Signe och Dennis som alla tre tyvärr förlorade sina första matcher. Signes match resulterade i ett silver då de bara var två i viktklassen. Sist ut för dagen var det dags för våra två brunbälten, Bernard och Tony. Bernard och Tony tävlade om varandra på samma matta så vi fick följa fyra spännande matcher tätt inpå varandra. Bernard var först ut och vann sin första match och Tony gick i samma spår och vann även han trots en knepig sits där han fastande i en giljotin som han lyckades ta sig ur. Final för båda grabbarna och det hela slutade med två guldmedaljer. Bernard europamästare i brown master 4 och Tony i brown master 2. En otroligt fint avslut på en lång och intensiv helg!


Rome International Open:
Paul – Brons i sin viktklass
Ralf – Silver i sin viktklass
Ralf – Brons i öppna

No-GI EM:

Tony Silvernäs – Guld i sin viktklass
Bernard – Guld i sin viktklass
Liam – Guld x 2 (utom tävlan då ingen motståndare fanns)
My – Silver i sin viktklass
Signe – Silver i sin viktklass
Paul – Brons i sin viktklass.

Totalt:
2 guld, 3 silver och 3 brons


Äventyret i Rom är över för det här året. Tack till klubben som gav mig ekonomiskt stöd och möjligheten att få följa med och dokumentera på plats under tävlingarna. För mig som (vanligtvis jobbar i repan och med våra sociala medier) inte åker på tävlingar i vanliga fall så var det väldigt kul att få se våra duktiga fighters tävla, hålla en hög nivå med fin attityd på mattan, oavsett match och motstånd. Och till sist, att få uppleva och ta del av vår gemenskap som är precis lika fin och välkomnande i en arena i Rom som hemma på klubben i Nacka! //Gabbi