European Open är en väldigt prestigefylld öppen tävling som arrangeras i Portugal varje år i Januari. Detta år hade vi tre fighters på plats, Tulle, Linda och James.

Tulle kom hem med ett brons från sin viktklass efter att endast ha förlorat mot slutsegraren på fördelar (1-3). Tulle vann sina andra tre matcher varav två på submission. En mycket stark insats av Tulle som återigen visar mycket hög klass i blåbältesklassen.

Linda förlorade tyvärr sin första match i den öppna viktklassen och fick ladda om till dagen efter.  Då de endast var tre stycken och arrangörerna valde att lotta fram vilka som skulle mötas i semin blev det bara en match för Linda som då var en direktfinal. Linda förlorade tyvärr men fick ändå med sig ett silver hem då de delade ut guld och silver.

James gjorde en mycket bra turnering och vann tre matcher i en av de största viktklasserna på hela tävlingen. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram den här gången men James kommer tillbaka (snarast på Fightnight 7)

I de öppna viktklasserna vann Tulle och James varsin match men fick sedan se sig besegrade. Deras insatser på mattan räckte ändå för att få förtroendet att fightas i det lag som ställde upp i lagtävlingen. Tyvärr blev det förlust med 2-3 mot Brasilien (både Tulle och James vann sina matcher)

På kvällen var det party i Lissabon och sedan tidig hemfärd på morgonen dagen efter. Nu är alla tre sjuka så helgen tog hårt på våra fighters men vi räknar med att ha dem tillbaka pigga till nästa helgs Fightcamp.I Göteborg avgjordes Götakampen och våra fighters plockade hem flera medaljer.

Fredrik Widgren=oplacerad
Diego Salas=oplacerad
Andreas Lindgren= Silver
Anton Villberg=
Göran Axelsson=oplacerad

Simon Sköld= Guld

Joakim Wallberg= Silver i duo
Henrik Appelgren= Silver i duo och silver i -77 kg

Stort grattis allihopa!