Till denna termin strukturerar vi om våra Sport JJ pass lite grann. En av nyheterna är att Onsdagarna kommer att ha fokus på situationsträningen och leds av de rutinerade instruktörerna Andy Gaugl och Danne Hammarström.

En del i Sport JJ systemet kallas situationsträning och ingår till graderingarna för gult och svart bälte. Inom situationsträningsconceptet tränas försvar och attacker enligt fyra distanser (heldistans, halvdistans, clinch, markkamp) och teknikerna som används är hämtade från MMA träning och viss självförsvarträning. Det innebär att vi inte pratar om tävlingstekniker på passet utan slår, sparkar, kastar och brottas och sparras med tekniker hämtade från fullkontaktssporter. Ledorden på passen är hela tiden trygghet, effektivitet och rörelseglädje.

Trygghet i teknikerna och i sig själv. All träning ska vara säker och trygg och passa både tjejer och killar.

Effektvitet innebär att inga onödiga rörelser tränas och allt ska vara effektivt för ändamålet
Rörelseglädje finns alltid med i alla pass på Nacka Dojo och ger en härlig känsla i kroppen när allt flyter och känns lätt.

Träningen är på Onsdagar klockan 20.15 och på passet finns både nybörjare och fortsättare som tränar tillsammans. All träning sker i gi men skydd som används är grapplinghandskar, boxhandskar, benskydd. All utrustning finns att köpa i receptionen, vi har även lite låneutrustning.

Vi vill gärna se även våra BJJ och MMA tränanden på dessa pass då denna träningsform passar utmärkt att komplettera med. Ta chansen att sparras mot duktiga Sport Ju-Jutsu utövare i kastmomentet och dela med dig av dina kunskaper på marken eller i slag och spark biten.

Instruktörer:
(kan kompletteras av andra instruktörer också vissa datum)

 
Andy som har en bakgrund inom boxning/thaiboxning är en av klubbens främsta fighters i denna typ av träning. Andy är även svartbälte i Sport Ju-Jutsu och bjöd publiken i Varberg under graderingen förra året på en dundershow tillsammans med Markus Eriksson när de visade hur effektiv situationsträning ser ut.

Danne Hammarström är svartbälte i taekwondo, svartbälte i Sport Ju-Jutsu och har även han stor kunskap i denna typ av fighting.

Vi ser fram emot fullt pass på Onsdagarna 20.15-21.30