Efter några telefonsamtal med James under fredag och lördag kväll bad vi honom att skriva ner vad som egentligen hände på tävlingen i Båstad. Det verkar som att dom körde den öppna viktklassen 2 gånger, en gång på fredagen och en gång på Lördagen, där James vann den andra av dom.
Oavsett om det varit en snurrig tävling och James inte har riktigt koll på vad han egentligen har deltagit i för viktklasser så har han gjort en riktigt stark insats och att vinna 9 av 10 matcher varav 7 via submission är ruskigt bra oavsett viktklass och tävling.
 
Här följer James rapport från tävlingen:
  
 
 
Jag tror jag vann -76 och öppna viktklassen för vitbälterna på lördagen. 
 
Fredagen:
 
I -76 var det bara jag och Axel Hesterman från Team Leo Neves. Vi möttes i Kaisho senast, där jag vann med 11 – 3.

 
Match 1.
(mot Axel Hesterman. reds anm.)
Första matchen gick väldigt fort. Jag började matchen med att dra öppen guard och sen gå över till x-guard där jag svepte honom. När jag var på väg att passera hans guard så försökte han sätta sig upp och driva omkull mig men istället tog jag hans rygg och gick på en armbar som han inte klappade av på förrän armen började knaka.
 
Match 2.
(Andra mötet för dagen med Axel Hesterman. reds. anm.)
Jag började andra matchen på samma sett som i första och jobbade mig till slut till mount där han lyckades rulla runt så han hamna i min guard. När han rullade fick jag en overhook på hans vänsterarm och kunde använda det för att sätta en triangel.
Efter en liten paus så drog öppna viktklassen igång.
 
(Guld till James i -76kg efter två vinster på submissison! reds anm.)

Match 3.
I den första matchen i öppna viktklassen fick jag möta en kille som var lite lättare än mig själv. Jag började som i de andra matcherna med att svepa från x-guard och sen jobbade till mount där jag avslutade med en strypning.
 
Match 4.
I den här matchen möte jag Ronny Ruthenberg som tävlade i -94,3. Efter att jag hade svept Ronny med x-guard förökte han gå på en armbar eller triangel, den var inte nära på att sitta men domaren gav honom en fördel. Efter att jag hade försökt passera hans guard ett tag lyckades han få in ett sissor svep som skickade mig raklång i luften i någon sekund. När jag slog i marken så fångade jag upp honom i halvguard och började jobba på old school svepet men hamnade till slut i turtle. I turtle satt jag fast resten av matchen, han sprawlade ut med benen varje gång jag försökte driva fram och till slut förlorade jag på en fördel.
 

Lördag:
 
På Lördagen körde de en öppen klass för vit och en öppen klass för blå-svart bälterna.
 
Match 5.
I lördagens första match fick jag möta Finn Aspe. Jag valde att hoppa guard och lyckades ganska snabbt försvinna runt på hans rygg och sätta rear naked choke.
 
Match 6.
Kommer inte ihåg vem jag mötte i den här matchen men jag svepte från x-guard, jobbade mig till side control och avslutade med en armbar.
 
Match 7.
I den tredje matchen för dagen mötte jag Christian Infante. Jag hoppade guard och attackera snabbt med en omoplata. Omoplata satt nästan men han rullade till slut ur den men gav mig istället sin rygg där jag avsluta med rear naked choke.
 
Match 8.
Andra matchen mot Ronny Ruthenberg och jag var väldigt sugen på revansch. Kommer inte ihåg så mycket av den här matchen men jag började med att svepa från x-guard och försökte passera hans guard men blev efter ett tag flippad. Jag tog 2 poäng till sen för en vändning men hamnade sen underst i turtle men ledde med 2 poäng den här gången så när han försökte ta min rygg fångade jag upp honom i guarden vi var kvar där resten av matchen. Vinst 4-2
 
Match 9.