Under Lördagen tävlade James och Tarik i Täby på en tävling i Submission Wrestling som heter Summerclash.
Tävlingen är lite speciellt då den går i boxningsring och tillämpar boxningens poängsystem. Dom har alltsä tre poängdomare som bedömer vem som varit bäst om matchen går full tid.
Med som coacher var Tulle och Jonny Do.

Tarik tävlade för dagen i -80kg och mötte i sin första match en riktigt duktig kille från Stockholm Shoot. Matchen vägde fram och tillbaka i den stående delen där Tarik var nära på flera double leg-nertagningar. Den aningen större och väldigt starke motståndaren lyckades å sin sida sprawla ner Tarik i backen och hotade med några giljotinkopplingar.
Tarik fick under stor del av matchen jobba underifrån men var aldrig riktigt i någon fara att bli submittad. Matchen gick full tid och domarna dömde vinsten till motståndaren. Trots förlust var detta ännu en riktigt bra match från Tarik.

James började med att vinna sin första match på en snabb giljotin när hans motståndare, som förövrigt vann tävlingen ”flest tatueringar” överlägset, sköt in för en double leg.
I andra matchen vilket också var finalen mötte James den duktige Hilti-killen Tchavdar Pavlov som gick sin första match så tidigt som 1999 och 2001 tog en bronsmedalj i Uppsala SW
efter att ha förlorat semifinalen mot Musse Hasselvall.
James hängde med riktigt bra i matchen och lyckades efter att ha hoppat guard koppla x-guarden och börja jobba på svepet. Tchavdar lyckades tyvärr ta sig loss och stanna i topposition. Tchavdar passerade sedan vid några tillfällen men James var snabb på att ta tillbaka guard. När matchen började närma sig sitt lyckades tchavdar koppla ett rakt knälås och James var tvungen att klappa.
En riktigt bra insats av James mot den mycket mer erfarne Tchavdar vilket alltså resulterade i en silvermedalj till James!

Grattis från Nacka Dojo!