Under lördagen tävlade Nacka Dojos ungdomar i Örebro medan seniorerna gjorde upp om medaljerna i BJJ European Open i Lissabon. Totalt tog vi sju medaljer under lördagen.

Klubbens ungdomarna tävlade i årets första deltävlingen i Svenska Kampjujutsuserien som arrangeras av Örebro Kampsportsförening. Nacka Dojos ungdomar kunde efter en lång tävlingsdag åka hem med ett guld, tre silver och ett brons.

 
Svenska Kampjujutsuserien består av fem deltävlingar. En seger ger fem poäng och sedan är det en fallande skala ner till att delta som ger en poäng. När serien är slut koras en vinnare. Den som vinner samtliga tävlingar får ett rött bälte med sitt eget namn i brodyr. Reglerna tillåter inte slag eller sparkar och matcherna består därför av kast och kamp på mattan. Det påminner alltså mycket om BJJ.
 
I Portugal pågår just nu BJJ European Open och under lördagen tävlade bland annat den rutinerade Linda Lindström och den i internationella sammanhang mindre erfarne Patrik ”Putte” Andersson. Båda tog guld i sina klasser efter mycket bra insatser.

Putte och Linda med sina medaljer

 

Resultat för Nacka Dojo under lördagen
 
GULD
Maxine Thylin
Linda Lindström
Patrik Putte Andersson
 
SILVER
Anna Wikström
Nick Kugel
Kevin Holmqvist
 
BRONS
Sarah Själander

Vi återkommer med resultat från Ralf Carneborns matcher som vid tiden för denna nyhet ännu inte tävlat klart för dagen.

Uppdaterat:
Ralf förlorade tyvärr sin första match. Han laddar nu om inför söndagens öppna viktklass och även den landskamp där han är uttagen att fightas för Sverige.