Bilder från helgen

Amousso anlände vid lunchtid till Stocholm med flyget från Paris. Eftermiddagen tillbringades med att ta en fika med flera medlemmar från klubben. På kvällen instruerade Bertrand för alla instruktörer på klubben och det blev ett mycket lärorikt pass med tema kast.

Bertrand som tränat Judo hela livet i franska landslaget har ofantligt mycket kunskap och hans judo är mycket rörlig och passar vårat sätt att fightas mycket bra. Vi drillades under två svettiga timmar som innehöll mycket skratt och många värdefulla tips. Bertrand instruerar mycket lugnt och metodiskt och när han visar så blir det väldigt tydligt (även om det var svårt att kopiera hans tekniker 🙂

Ingemar inledde lördagens morgonpass med att på flytande franska presentera Bertrand och välkomna honom till Sverige. Ingemar och Ricard lärde känna Bertrand på VM i Bologna 1994 då Bertrand mötte Ricard i semifinalen på VM. Under helgen tränades det sedan två pass om dagen och på plats fanns fighters från några andra Dynamix klubbar men mestadels Nacka Dojo folk. Att inte fler passade på att träna för denna superstjärna och instruktör var lite förvånande.

Lördagkvällen bjöd på middag på stan och Musse kom även förbi för att hälsa på och snacka gamla Ju-Jutsu minnen.  Bertrand är chefredaktör för tidningen Fightsport som finns i Frankrike och USA och han reser världen runt och intervjuar och tränar med alla stjärnorna i MMA världen så han har många roliga berättelser på lager. Vi fick bland annat se ett mycket bra klipp på Jean Claude van Damme och Fedor Emelianenko som partade loss i St Petersburg och matade varandra med tuggummi….

Söndagen startade 10.30 och Bertrand instruerade ytterligare två pass och vi jobbade med nya basövningar som hela tiden vävdes samman med kombinationer stående. Genom hela helgen fanns en röd tråd och redan från uppvärmningen till de avslutande kombinationerna kunde man känna en genomtänkt 1,2 3 pedagogik. Söndagens sista pass blev ett submission wrestling pass där ”Mousse” visade sitt hela register och även var en mycket skicklig instruktör och fighter på golvet.

Bertrand avslutade med att tacka alla nya vänner på Nacka Dojo för det fantastiska mottagandet under helgen och för att han kännt sig så välkommen in i vår ”familj”. Ricard fick ett specialtack för deras vänskap genom åren och Bertrand påpekade att även om han vunnit över Ricard så var deras matcher alltid tuffa och roliga och de hjälpte honom att bli en bättre ju-jutsu fighter. Ricard kunde bara hålla med och poängterade att även om det bara blivt förluster för hans del så var dessa förluster de värdefullaste och som hjälpt honom att förbättra sina svagheter.

En intensiv helg är äver och vi tar med oss en massa ny kunskap, en ny vän och ett fortsatt framtida samarbete med en av världens främsta fighters. Redan nu till våren eventuellt då en träningsresa till Paris för tävlingsteamen är under planering 🙂

Bertrands profil Prides hemsida