Karlstad den 28 maj 2007

Tar förbundet hand om de duktiga ungdomarna uti de svenska klubbarna?

Vi i Karlstad kampsportförening ställer frågan i ett öppet brev till Svenska Budoförbundet/ju-jutsusektionen.

Har vi råd att inte satsa på denna generation som redan nu håller en så hög klass. Att satsa i tid gör att Sverige som kampsportsnation skulle kunna ha ett mycket starkt lag lämpligt till VM 2008 i Malmö.

” En ny generation är på väg upp och det har inte på lång tid varit så hög klass på väldigt många ungdomar. Detta är helt och hållet beroende på att det i de svenska klubbarna finns många engagerade tränare/instruktörer/föräldrar och det känns jätteroligt, men varför känner man inte att förbundet ser detta?

” Barn och ungdomsverksamheten är och kommer alltid att vara grunden till att sporten utvecklas och då behövs det ett större engagemang från förbundet. En del av detta är att arbeta helhjärtat för att stötta dessa barn/ungdomar som så småningom kommer att bli seniorer och i förlängningen vara de tränare/instruktörer/domare etc. som skall ta över efter dom som finns idag.

” Tävlingsverksamheten i Sverige växer och förbundet måste vara med från början om Sverige skall kunna vara med och slåss om medaljerna i de stora mästerskapen.

” Det duger inte att vänta på att det blir en och annan duktig senior som inte har hunnit tröttna på att det inte finns någon uppbackning från förbundet när de var barn/ungdomar.

” Alla som tävlar måste få möjlighet att växa sig in i denna sport, det innebär att varje individs målsättning måste vara uppnåelig.

” Det finns som sagt väldigt många barn/ungdomar som håller bra internationell klass redan nu och om vi inte skall tappa bort dom så måste förbundet se dom så att dom får kredit för sina insatser.

” Många av dessa tävlar redan nu internationellt, men det är en stor kostnad för föräldrar och klubbar (många av klubbarna är små) när de representerar sina klubbar och framför allt Sverige.

 
” Att förbundet annonserar under ett år efter en juniorlandslagskapten utan att det händer något kan inte bara bero på att ingen är intresserad. Jag tror att de förutsättningarna som förbundet gett dom sökande inte är tillräckliga, Rätta mig om jag har fel och precisera hur det ser ut i verkligen.

” Karlstad kampsportförening anser därför att förbundet skall ta sitt ansvar och ge våra barn/ungdomar det stöd de så väl behöver.

Förslag.
1. Satsa ordentligt på att få till ett juniorlandslag. Barnen/ungdomarna behöver se att förbundet tror på dom.

2. Satsa på riksrandori för barn/ungdomar, då får man en bra koll på vilka som är mogna att ta steget upp till de stora nationella och internationella tävlingarna.

3. Uppdatera oftare på sektionens kalendarium om vilka tävlingar som finns så att alla klubbar i Sverige får samma möjlighet att planera sitt tävlande.

4. Uppdatera med nyheter där händelser om våra barn/ungdomar finns med.

5. Uppdatera er med klubbarna i Sverige, då kommer ni att se att det aldrig har funnits en så bra förutsättning för Svenska framgångar på tävlingsarenan som nu. Då pratar vi om barn och ungdomar. Om dom är så här bra nu, så finns det inga gränser för hur det kommer att se ut när dom blir seniorer.

6. Bjud in de som är på väg att bli seniorer till det landslag som redan finns för att få igång något direkt, när det gäller tävling och läger.

7. Presentera på sektionens sida vad förbundet har att erbjuda dom som är mogna och intresserade för att kliva upp ett pinnhål i karriären.

8. Vi i Karlstad kampsportförening har två väldigt bra exempel på kandidater som redan för ett par år sedan skulle ha behövt förbundets stöd för att kunna utvecklas ännu mer. Jonas Lund och Joakim Svensson som dessa två heter är, trots att k