Under sommarlägret i Varberg anordnas det alltid möjligheter för Sport Ju-Jutsu utövare i landet att pröva sina kunskaper inför RGK (Riksgraderingskommitén) för att bli godkända till svart bälte 1 dan. Graderingen är mycket krävande både fysiskt och mentalt och det förutsätter minst 6 års kontinuerlig träning för att få chansen att visa upp sig.

Vi gör just nu en satsning för en stor del av våra brunbälten på klubben som har som mål att gradera i sommar. I söndags samlade Ingemar och Ricard ihop gänget för att hjälpa till så att den sista tiden blir så bra som möjligt.

De som skall gradera är:
 
Sara Svensson (ingen graderingspartner ännu)

Christopher Rangne (ingen graderingspartner ännu)

 

I stort sett alla är instruktörer på klubben och har många års träning bakom sig. Några av dem har dessutom många års erfarenhet från tävling på elitnivå.

Ingemar och Ricard gick igenom hur graderingen går till och redde ut de olika frågeställningarna kring den del som kallas situationsträning. Ingemar berättade om RGKs syn på hur graderingen ska se ut. Ingemar har ju suttit i graderingskommiteer i över 30 år och har gigantisk erfarenhet av hur man tränar smart inför en gradering. Han kommer även att sitta i RGK i sommar och bedömma våra fighters tillsammans med två andra från RGK. 

Ricard gav lite tips på träningsupplägg inför graderingen och svarade på de övriga frågor som fanns. Efter detta så tränade allihopa och det ser mycket bra ut inför sommarens stora utmaning.

Vi ses fram emot att få se våra brunbälten in action i sommar. Lördag den 28:e Juli klockan 17.30 startar graderingen och vi hoppas att alla vuxna medlemmar bokar in sig på sommarlägret så ni kan heja fram hela gänget.

Boka din plats till sommarlägret på www.dynamixfighting.com