Under söndagen avgjordes den fjärde deltävlingen i Svenska Kampjujutsuserien som arrangeras av Örebro Kampsportförening. Nacka Dojos ungdomar kunde efter en lång tävlingsdag åka hem med ett guld, ett silver och två brons.
 
Svenska Kampjujutsuserien består av fem deltävlingar. En seger ger fem poäng och sedan är det en fallande skala ner till att delta som ger en poäng. När serien är slut koras en vinnare. Den som vinner samtliga tävlingar får ett rött bälte med sitt eget namn i brodyr. Reglerna tillåter inte slag eller sparkar och matcherna består därför av kast och kamp på mattan. Det påminner alltså mycket om BJJ.
 
– Våra nio fighters gjorde mycket bra ifrån sig. Det är små marginaler som avgör och det är inte alltid man har turen på sin sida, säger Lasse Johansson som också tackar de föräldrar som ställer upp med bil och gör det möjligt att åka till Örebro.  
 
Resultat
 
GULD
Andreas Lindgren
 
SILVER
Hanna Brundin
 
BRONS
Isabelle Själander
Peter Palmelin