Waldo Zapata förstärker vår MMA verksamhet och kommer att instruera på torsdagar 17.30-18.45. Waldo kommer även att fungera som specialcoach för våra tävlande fighters.

Waldo_nr1

Waldo Zapata förstärker Nacka Dojos MMA verksamhet och kommer att instruera på torsdagar 17.30-18.45. Waldo kommer även att fungera som specialcoach för våra tävlande fighters.

Vi sätter nu den sista pusselbiten i vår MMA och fullkontaktssatsning och förstärker tränarteamet med Waldo Zapata. Waldo är Sveriges MMA professor och har coachat bland annat vår thaiboxningsinstruktör Jörgen Kruth i hans MMA satsning. Waldo är 2:a gradens svartbälte i BJJ och har en bakgrund från thai och kickboxning innan han hittade MMA på Pancrase Gym hos Omar Bouiche i mitten på nittiotalet. Waldo har genom åren anlitats av flertalet fighters (nu senast Usama Aziz i hans sista match) på högsta nivå samt instruerat på seminarier runt om i världen.

Waldo är verksam sedan flera år på Viva Zapata och vi kommer att få låna Waldo en gång i veckan på torsdagarna. Han kommer även att hjälpa våra fighters med specialträning inför match. Waldo kommer att hålla i ett MMA pass på torsdagar som är för både nybörjare och fortsättare och han kommer att dela mattan med Ralf som kommer att instruera SW/MMA grappling (med slag på marken för de som kör MMA). Denna kombination med två mycket erfarna och meriterade instruktörer kommer bli ett mycket uppskattat pass och det kommer ge vår MMA träning ytterligare en dimension.

Du som vill satsa på MMA kan nu träna för Waldo Zapata, Martin Lidberg, Jörgen Kruth, Ricard & Ralf Carneborn och Alan Raouf mfl. Det finns träning för MMA varje dag i veckan, både dag och kvällstid.

Vi välkomnar Waldo till vår verksamhet och ser fram emot att se DIG som vill bli en duktig MMA fighter i vårt hus på Skuru Skolväg i samband med Waldos första pass den 15 januari.

 

 Kort intervju med Waldo om hur han började träna mm:


– När började du träna och hur?
Jag började träna kampsport våren 1980, strax innan jag skulle fylla fyra. Min pappa tog med mig på sin Kyokushin Karate-träning. Det var väl liksom då det startade. Sen dess har jag gjort en riktig bredspektrum-resa.

– Vad har du tränat för idrotter genom åren?
I barn- och ungdomsåren gjorde jag allt inom videobandsaction, typ Karate, Bujinkan Ninpo Taijutsu, Chang Chuan Kung-fu och Aikido. Sen hamnade jag i mitt första riktiga slagsmål och sadlade (på förekommen anledning) om. Det blev Kickboxning och sedermera Thaiboxning, Wing Tsun och sedan BJJ.

– Hur kom du i kontakt med MMA och BJJ?
Sen gick det fort: Emin utmanade Royce, eller tvärtom. Jag kollade på UFC, på laserdisc, Omar öppnade klubb och jag var där på första passet. Jag blev biten på en gång och tränade både med och utan dräkt. Resten är historia.

– Hur ser din meritlista som MMA tränare ut?
Jag har bla tränat Daniel ”Hulken” Engström, som gick den allra första Superior Challenge-matchen. En läskig knock senare, så var Hulken en kille man inte ville möta. Skador och livet gjorde att han ”bara” stannade på ett 2-2 record. Sen har jag tränat den obesegrade Sebastian Cepeda för samtliga av hans 4 proffsvinster. Han är idag en grym fystränare. Jag tränade också Abbe Joof inför hans professionella MMA-debut i Danmark och den vann han ju på mördarknock. Iman Darabi gjorde sina första två matcher med mig i sin corner och vann bägge. Mest kända namnen är väl ändå Jörgen Kruth och Hanna Sillén.

Jag hjälpte Jörgen i hans träning under hela hans MMA-karriär, från debut till avslut och åkte även med honom till Kalifornien som hjälp under förberedelserna till hans match mot Kawajiri. Jag missade hans match i Norrköping, annars var jag i corner i alla.

Hanna Sillén gjorde en pro-record på 5-1 under mig, där den enda förlusten kom mot Sheila Gaff. Internationellt så har jag tränat/instruerat och/eller coachat en del i Los Angeles de senaste tre åren, bl a up’n’coming RFA-fighters och Bellator-fighters som t ex John Robles, Terrion ”Flash” Ware och Albert Morales. Jag har också fått förtroendet att instruera/teknikträna den lovande UFC- och Black House/King’s MMA-fightern Pedro Munhoz.

– Vad har du för tankar kring att nu instruera på Nacka Dojo?
Min idé och förhoppning med passet är att få vara med och bygga något från grunden, som baseras på samma gedigna och långsiktiga engagemang som kännetecknar Nacka Dojo. Enkelt sagt, en modern och professionell MMA-satsning med bred bas och vass spets!

Waldo_Cage

Vi hälsar Waldo varmt välkommen och ser fram emot första passet den 15 januari