I helgen arrangerade vi Nordic Cup x 2 och det blev både en idrottslig och arrangörsmässig succé. Läs vår sportchef Ricard Carneborn tankar efter helgen.

Att arrangera tävlingar kostar på krafterna, det är mycket som skall fungera för att alla ska trivas. Att sen ha 85 tävlanden på mattan och hinna coacha dem så de kan prestera på max är ytterligare en utmaning. I helgen lyckades vi med båda uppgifterna och vi vann bästa klubb både på lördagen och söndagen samt att vårt team Dynamix vann priset som bästa team.

Jag är otroligt glad för allas skull och tacksam för all hjälp från föräldrar och medlemmar under helgen. Du som inte var där missade något men har som tur var chansen igen den 7-8 mars. Störst av alla var dock de minsta. Under söndagen hade vi ont om runners (de som ser till att de tävlande kommer till mattan). Då klev de yngsta fram och tog ett oerhört ansvar och räddade tävlingen genom sitt agerande. De pekade med hela handen, bad folk både vara tysta och stå still, allt för att få fighters till mattorna och det gjorde det fantastiskt bra. Ingen matta stod still någon längre tid och vi låg före i schemat hela söndagen. Lördagen blev vi försenade ca 45 minuter (fast vi egentligen var klara att starta) då det inte fanns poängtavlor visade det sig… Den missen var dock inte vår, det löste sig och vi kämpade ikapp tiden och var klara 17.30. Eller ja, klara var vi inte, då möblerade vi om hela hallen för BJJ tävlingen, städade och åt lite mat. Jag gick och duschade och påbörjade sedan nattpasset som pågick till 02.30 innan allt var klart. Att arrangera tävlingar är inget 9-5 jobb direkt.

På tävlingsmattan visade vi åter igen att vi är en av Europas bästa tävlingsklubbar i JJIF Fighting och vi vann flest medaljer av alla och priset för bästa klubb. Våra fighters presterar otroligt bra och nästa generation växer fram och ser stark ut! De yngre inspireras och tränas av våra fixstjärnor Fredrik Widgren, William Seth Wenzel, Johanna Sand och Isabelle Vistam mfl. Inte undra på att de blir bra. Såg ni Freddans brottarkast i matchen mot Arvid Alm? Det såg ut som att brottningspassen med Martin Lidberg ger resultat 😉

Fredrik brottarkast

På söndagen var vår nya BJJ generation redo för mattorna. Vi har kämpat hårt med teamet under vår, sommar och höst och magkänslan var bra hos mig och Ralf som är ansvariga för teamen. Det började bra och profiler som Fredrik Widgren, Henrik Karseland och Hermes Pantazidis tog hem medaljer tidigt. För mig var glädjen störst över vår krutgubbe Ali Alievs vinst och han belönades med ett blått bälte på prispallen. Glädjen fortsatte hela dagen och när vi summerade på kvällen hade vi vunnit priset för bästa klubb med 52 poängs marginal! Och då var ändå vår stora stjärna Rasmus Nolbratt magsjuk…:)

Retoriken som ibland förs bland andra klubbar att hemmaklubben vinner för att den har så många fighters med håller inte riktigt. Dels måste det ju vara en vinst i sig att lyckas ha så många fighters och sen måste de ju även vara bra för att det ska ge någon utdelning. Denna gång vann vi även utan stöd från juniortävlingen. Våra vuxna fighters tog hem det. Punkt. Härlig känsla.

Nu firar vi med mera träning med Teta, uppladdning med teamen inför Swedish Open och VM för Freddan, Johanna och Wille. Idrott är förbannat kul.

Tack för allt, alla.

//Coach Carneborn