I helgen arrangeras SM i Borås under SM veckan (flera SM tävlingar arrangeras under denna vecka). Från klubben har vi 4 st fighters på plats.

 

SM_Fighters_BJJ_2014

Linda Lindström
Linda_Lindström_Profile_2013

Linda tävlar i -53,5 och är direkt i final mot Mathilda Fryklund då de endast var 2 st deltagare. Linda kommer från fina matcher och medaljer i Frankrike förra helgen och har mycket rutin. Hon ställs mot Matilda som vann SM förra året och är graderad till brunt bälte. Lindas rutin och explosiva game är dock en stor fördel och jag tror stenhårt på Linda.

Maxine Thylin
maxine
Maxine tävlar i -58,5 och är klar favorit med betydligt större rutin och meriter än sina motståndare. Men det gäller att inte underskatta någon och Maxine är förberedd på att visa upp hela sitt game och ta ett nytt SM guld.

Ralf Carneborn
Ralf_Carneborn_profile_2013
Ralf tävlar i den tuffa -76kg klassen och kommer inte få någon lätt match i ett tufft startfält. Ralf är direktlottad till semifinal. Ralf har mycket erfarenhet och på en bra dag när han kommer förberedd på alla plan slår han vem som helst.

Fredrik Widgren
Fredrik_Widgren_profile_2013
Fredrik tävlar i -82.3 kg och tävlar i BJJ som ett komplement till sin huvudsakliga idrott, Sport JJ. Det har inte hindrat Fredrik från att både vinna Nordic BJJ Open 2013 i lilabältesklassen och skrälla på SM 2012 med att slå SM vinnaren Alexander Wennergren. Att möta Fredrik på BJJ humör är ingen rolig uppgift och jag tror Fredrik tar medalj.

 

 

Fyra deltagare och fyra medaljer varav 2 st är minst guld är min tippning inför detta års SM. Vi ses i Borås (för du kommer väl och hejar!)

Lottningen och mera info finns här: Brackets

/Coach Carneborn