MMAnytt.se, en av Europas största sidor om MMA var på besök förra veckan och gjorde ett reportage om vårt samarbete med Martin Lidberg. Här kan du se videon och läsa texten.

 

Artikeln finns på mmanytt.se här

 

Här är texten från artikeln:

MMAnytt var på besök i Nacka Dojos nya fräscha lokaler och fick möjligheten att prata med tränaren Ricard Carneborn och den svenske brottningslegendaren Martin Lidberg som håller pass på klubben.

Jag kliver in i ännu ett svenskt MMA-gym som ligger en bit utanför stan vid en grundskola. Hur bra kan detta vara tänkte jag, vem öppnar ett gym här och varför ska Martin Lidberg komma hit? Jag kommer in i ett halvstort rum som är under renovering men jag kan ändå se att det är en reception. Jag välkomnas och visas vägen genom en kort korridor och kommer in i en stor sal utan pelare. 90% av alla svenska MMA-gym är under marken i en källarlokal. Pelare är då ett måste och det förstör en hel del. Jag blev helt lyrisk att det inte fanns pelare. Yrkesskada kanske. Allt ser superfräscht ut, från golv till tak. Mattan från Dollamar i USA kläder hela golvet utan en enda bit silvertejp eller hål. Inte några som helst skavanker. Det känns som hela gymmet har fått en makeover. Längst ena väggen hänger säckar och på en annan väg är det mitsar och handskar. Det är en öppen lokal och det är ungefär 6-8 meter i takhöjd. Jag börjar gilla Nacka Dojo och börjar fundera. Ska man flytta till Nacka och vips satte dagdrömmarna igång…

Ricard Carneborn kommer in i salen. Vi hälsar och han undrar om jag vill se mig om. Självklart svarade jag lite skeptiskt för jag trodde att jag hade sett allt och trodde att han ville visa mig omklädningsrummen. Vi gick ut gick två meter och där fanns en till dörr. När dörren öppnas så kopplade inte min hjärna att det var en ny sal, utan jag trodde att vi bara gått runt ett varv och är inne i den stora salen igen. Men vi kom in i en helt ny sal, ännu större än den innan. Salen har samma stil som den andra lokalen med en ny Dollamarmatta på golv och halva väggarna. Det ser helt sjukt ut och jag blir överlycklig. Äntligen, skriker jag i mitt huvud, ett svenskt gym som har fattat hur man satsar på MMA.

Kom till Nacka Dojo och se själva! Det är helt otroligt och då har jag bara sett två salar. Det finns även ett gym, en butik och ett kafé. Som om det inte vore nog så ser omklädningsrummen ut som om det vore ett lyxigt gym. Duschrum med mosaik på golv, väggar och tak. Jag blev helt paff. Bastu för 20 personer.

Så allt faller på plats. Klart Martin Lidberg ska köra pass på Nacka Dojo. Välkomna.

Martin Lidergs pass på Nacka Dojo:
Passet är på tisdagar 18.00-19.15 med start den 5 november.

Lidberg har under sin tid som aktiv brottare mött både Randy Couture och den fortfarande MMA-aktive Dan Henderson. I intervjun ovan får man höra svensken erfarenhet av Henderson och historien visar vilka tävlingsmänniskor de båda var.