Uppdaterat med en rapport från landslagscoach Joakim Vistam!

I Helgen var vi och tävlade i Europas största tävling German Open. En tävling där de bästa i Europa är med och en bra värdemätare inför VM i Wien i December.

Dag 1.

Sara Widgren – 62 kg gjorde en kanoninsats och visade att hon tagit ytterligare ett kliv frammåt. Starkare i alla delarna och med bra taktik så klarade Sara av sin största rival Carina Neupert och vann mot henne på ett övertygande sätt. Guld för Sara och behåller sin ranking som nr 1 i världen.

Anton Willberg -85 kg var en av flera på plats som krigade om en plats till årets senior VM. Anton behövde ta medalj för att vara säker på en plats. Första matchen låg han under men Anton snäppte upp sig och vände matchen till vinst. Anton fick sedan tufft motstånd av en lyftkran från Ryssland, förlust och återkval där Anton var fokuserad för att slutligen nå bronsfinalen och avsluta med ytterligare vinst, brons och VM för Anton, Grattis!
Fredrik Widgren och Joakim Wallberg hade riktigt starkt motstånd i -77kg. Fredrik som redan är klar till VM genom sina tidigare tävlingar körde riktigt bra i sina inledande matcher, mycket jämnt, men enligt Fredrik så hade han allt under kontroll. Han förlorade sedan kvartsfinalen mot Mattias Willard från Danmark, jämn och bra match. Fredrik fick senare återigen möta Mattias i bronsmatch där han gjorde ytterligare en bra match men förlorade knappt igen. Freddan är absolut med i toppen och det kommer bli riktigt spännande på VM.
Joakim Wallberg fölorade sin första match men hade fortfarande chans via återkval. Joakim körde riktigt bra men orkade inte ända fram till brons och tyvärr inget VM för Joakim den här gången.
Vår nya stjärna William Seth Wenzel -73 kg U18 gjorde en mycket bra turnering och visade att han redan är i toppen av sin klass fast han är yngst i startfältet. William startade lite trögt men vann första matchen för satt sen utnyttja sina snabba haitos och stabil Judo. Bara vinstmatcher fram till finalen där en starkare motståndare tog hem segern. Silver till William.
Rasmus Nolbratt vägde in ett antal kilo under -66 kg U18 och gjorde en bra turnering. Han vann första matchen mot en polack med 12-8. Förlorade sedan mot en ryss på poäng. Han var av någon anledning plötsligt riktigt stark i Judodelen (kul) ,men kom inte riktigt igång i slag och sparkdelen. Återkval och förlust mot en tysk.
Zacharis Sköld kör också sitt första år i U-18 -55 kg och visade än en gång att han kan ta för sig i klassen, trots viktunderläge. Tyvärr lite för tufft motstånd mot top 3 från förra årets JVM. Zacke tog ändå ipponpoäng i både slag och kast. Återkval och förlust. Blir spännande att se när Zacke blir ett nummer större och tekniken bara avgör.
Isabelle Vistam U18 – 57kg och Johanna Sand U18 -70kg fick vänta och vänta och när de äntligen fick köra så blev stressen lite för stor för Isabelle. Kom inte riktigt igång och förlust och återkval. 2 vinster med bra ju-jutsu sedan tyvärr förlust i bronsfinalen. Isabelle har utvecklas i Judodelen vilket var det som var tydligast efter årets tävling.
Johanna Sand gjorde två galet bra matcher men fick se sig besegrad efter klassisk bortdömning. Tråkigt för Johanna som var värd segern. Johanna gjorde en av de bästa matcher jag sett henne göra i ca 2,5 min. Snabbare och aggresivare slag villket gav utdelning. Nästa match!!
Dag 2.
Vi har 3 st figters på mattorna, alla startar som nr 1 i respektive grupp, Coach Vistam och Sköld fick ta in extrahjälp av Jonathan Askessjö från Skift, tack för det.
Fanny Seth Wenzel har gått upp till U15 och undrar innan första matchen om det är dom som står på mattan hon skall möta, betydligt störrer och äldre tjejer. Fanny d