I samband med helgens seminarium graderades Ricard till svart bälte i BJJ av Marcelo Yogui!

Ricard började träna kampsport 1986 och har en fantastisk karriär i JJIF Ju-Jutsu bakom sig med 4 VM brons och 10 SM guld. År 1999 började han träna BJJ parallellt med jujutsun och deltog på flera seminarium och gästtränade på olika klubbar då BJJ började komma till Sverige. Ricard har tävlat utan att förlora en match på bla King of the beach, Stockholm Open, Scandinavian Open mm.

År 2002 efter VM i ju-jutsu i Uruguay åkte Ricard tillsammans med Johan Blomdahl och övriga i landslaget till Brasilien där Ricard träffade Marcelo Yogui för första gången. Ricard och Johan tränade på Marcelos klubb i två veckor och en kontakt var etablerad. Ricard bjöd över Marcelo till Dynamix sommarläger och Marcelo har sedan dess instruerat på sommarläger och seminarier på Nacka Dojo och övriga Dynamix klubbar.

Efter avslutad ju-jutsu karriär 2004 blev det BJJ på heltid och Ricard har sedan dess instruerat och tränat BJJ på klubben nästan dagligen och hållit flertalet utbildningar inom Dynamix för BJJ. Ricard har tyvärr dragits med en hel del skador och inte kunnat tävla som han önskat men 2010 ställde han upp i Stockholm Open i brunbältesklassen och vann guldet efter flera års frånvaro på mattan.