Under föregående vecka tävlade nio av våra fighters under Junior VM och VM i Abu Dhabi!

Dag 1 tävlade Lovisa och Madde i U18 -57kg. Lovisa vann en match och förlorade två matcher vilket blev en sjundeplats. Madde vann två matcher och förlorade två som blev en femteplats. Grymt kämpat tjejer!

Madde & Lovisa

Emma och Fanny

Dag 5 är inget undantag och Fredrik tar VM Guld! Fredrik är nu Sveriges 3:e manliga världsmästare genom tiderna (Johan Blomdahl och William Seth Wenzel). Fredrik dominerade finalen mot Percy Kunsa (FRA) och vann med 10-2. Ett oerhört välförtjänt guld till Fredrik! William Seth Wenzel som tidigare år tog VM Guld hade detta år gått upp en viktklass. Det blev ingen dålig prestation det heller och William tar hem ett VM brons!

Stort grattis till alla fighters! Mycket väl kämpat och vi är stolta över att ha så duktiga fighters uttagna till landslaget! 

En glad Fredrik efter VM-guldet

Robin och Nisse

Dag 2 var det Robin och Nisses tur att kliva upp på tävlingsmattan! Nisse tog sig till bronsfinal men förlorade tyvärr den matchen och slutade sedan 7:a. Robin slutade 9:a efter 1 vinst och 2 förluster.

Dag 3 håvades dom första medaljerna in. Emma tar guld i U21 -70kg efter 3 vinster. Fanny brons i U21 +70kg efter 2 vinster och en förlust.

Dag 4 fortsatte medaljerna rulla in nu var det även dags för våra fighters i adultklassen att börja tävla. Linda tog VM brons i Adult -52kg!

Linda under sin fight

William och Fredrik

Vår sportchef Ricard Carneborn var på plats i Abu Dhabi och här nedan kommer en text om hans upplevelse:

VM i Abu Dhabi, vilken fantastisk upplevelse det har varit!

Det sägs att den som vandrar själv kommer fortare fram men de som går i grupp kommer längre, detta stämmer väldigt väl överens på kollektivet Nacka Dojo och vår nyblivna världsmästare Fredrik Widgren (@fredwid).

Nacka Dojo har än en gång levererat medaljer på högsta nivå och jag är oerhört glad att få vara en del av denne gemenskap. Fredrik Widgren är världsmästare, Emma Lette (@emma_lette) vinner U21 VM, William Seth-Wenzel(@williamsethwenzel), Linda Lindström(@lindajutsu) och Fanny Seth Wenzel (@fannysethwenzel) vinner brons och Robin VistamNisse Lindberg, Madeleine Öhrenmark och Lovisa Schmidt presterar mycket bra matcher och samlar viktiga erfarenheter på den långa vandringen mot senior karriären.

Fredrik, du fantastiska atlet kan nu titulera dig världsmästare i ju-jutsu och på vilket fantastiskt sätt du gör det. Det inledande talesättet stämmer väldigt bra in på dig Fredrik, du har inte haft bråttom, inte sökt uppmärksamheten, förstod tidigt att detta kommer ta tid och att du kommer behöva människor runt om kring dig som bryr sig om dig och vill dig väl. Genom din ödmjukhet och din förmåga att dela med dig av din tid och kunskap finns det väldigt många som är lite extra glada idag att just du vann det här efterlängtade guldet som du och många runt omkring dig visste att du hade kapacitet för.

Som sportchef för en av Sveriges största kampsportsföreningar är jag så stolt över våra instruktörer, medlemmar och personal och våra gemensamma ansträngningar för att hjälpa våra utövare att stå på toppen av sin förmåga, any given Sunday. “Ingen nämnd ingen glömd är enklast” men i det här skedet av din karriär Fredrik vill jag uppmärksamma några personer lite extra mycket.

Ingemar Sköld, vår ständiga ordförande och den person som lagt grunden för allt vi står för och går på. Ingemars kastrandori omgångar med Fredrik på mattan före de hade knattepasset tillsammans byggde tuffhet och vilja. Lars Johansson, a.k.a “Polis Lasse” som i över 25 år instruerat ungdomar på klubben och som tidigt hjälpte en nyfiken Fredrik att hitta rätt på mattan. Min fru Pernilla Carneborn (@pcarneborn) och mamma Mia Widgren (@miawidgren) som på våra team pass under 10 års tid med stort engagemang och skicklighet la grunden för att fighters som Sara Widgren (@wmsara15), William Seth Wenzel och Fredrik mfl kunde nå världstoppen, en helt fantastisk och avgörande insats tycker jag. Joakim Vistam (@joakimvistam) som lagt oändliga timmar på och av mattan med att instruera, coacha och bry sig om våra aktiva på alla plan, dels som instruktör på klubben och som JR landslagscoach. Ovärderligt. Michael Kuntz (@michaelkuntzconsultingcom), förbundets sportchef och Nacka Dojo medlem sedan sent 90 tal som slitit år ut och år in för att ge våra fighters så bra förutsättningar som det bara går. Mickes insatser belönades helt riktigt med årets ledare på kampsportsgalan 2019. Tack Micke för allt du gör! Rob Haans (@haanscoachingandtraining), denna fantastiska utövare, tränare och coach som genom åren byggt en unik och magisk relation tillsammans med Fredrik. Att se dem båda in action är fascinerande och jag är så imponerad över Robs förmåga att säga rätt sak vid rätt tillfälle och vi kunde inte ha önskat för en bättre avslutning än att i sin sista match coacha fram Fredrik till världsmästartiteln. Tack Rob (som nu slutar som landslagscoach) för allt du gjort för svensk ju-jutsu genom åren!

Man kan ju som bekant inte välja sin föräldrar så här krävs en hel del tur och du drog vinstlotten Fredrik (och Sara 😉) och ni har föräldrar som skjutsat, lagat mat och åkt med på tävlingarna genom åren och alltid funnits där i med och motgång. Sara var först ut att nå idrottsliga framgångar och tätt bakom fanns Fredrik och tillsammans har ni inspirerat oss alla med er ödmjuka framtoning och professionella inställning. Att få krama pappa Anders efter slutsignalen när det stod klart att du var världsmästare är en stund jag för alltid kommer ha i mitt hjärta.

Jag har haft förmånen att genom åren fungera som din huvudtränare och coach och det har varit oerhört inspirerande att se hur du tagit dig an allt från träningsplaneringar till tekniker och fysupplägg. Inför detta års VM hade du bestämt dig för att ta dig an uppgiften lite mer avslappnat och det lyckades du verkligen göra. Träningen var som vanligt stenhård (jag har lärt mig att grina lite illa åt mina upplägg och att det ska kännas på gränsen till för tufft, då vet jag att du kommer gilla det). Att gradera dig till svart bälte i både Sport JJ och BJJ har varit väldigt stolta ögonblick i min tränarkarriär och på det sättet du fightas så bär du båda dina bälten med den äran, en komplett fighter i alla distanser.

En stjärnas främsta uppgift bör vara att få andra stjärnor att lysa och den förmågan har du. Du inspirerar våra barn & ungdomar med dina instruktioner och tar dig tid att hinna med allt detta i ett redan intensivt schema. Stort grattis till dig och alla andra fighters från en väldigt glad och stolt tränare, sportchef och kompis. En videovlogg är under produktion om min resa på detta äventyr 🎥.

Klicka på bilderna för att förstora.