Årets sommarläger blev det största någonsin sedan starten för 21 år sedan. Vår Sportchef Ricard sammanfattar här sitt 20:e sommarläger!

Jag har missat en sommar sen starten, 2006 då vår dotter Julia föddes så det var ju såklart den sommarens viktigaste händelse och höjdpunkt. Annars är sommarlägren årets kampsports höjdpunkt för mig och i år var det det lite jubileum som sagt då det var det 20:e året som jag firade sommaren med läger. Att planera och genomföra läger och tävlingar är bland det roligaste jag vet med mitt yrke och att varje sommar se alla kompisar från de olika Dynamix klubbarna (och andra klubbar också för den delen) samt träna för fantastiska instruktörer är verkligen en lyx. Årets läger var inget undantag och vi hade detta år gjort lite förändringar i upplägget och det visade sig vara ett bra drag. Det renodlade MMA spåret fick ge vika för mera no-gi jiu-jitsu och de utökade träningsmöjligheterna lockade ännu fler deltagare, över 240 deltagare från hela landet om för att träna hårt och umgås i fyra dagar.

För mig startar det hela redan helgen innan då vi arrangerar instruktörskurser och som sen efter en kort paus på måndagen fortsätter tisdag och onsdag. Att hålla kurs har jag gjort sedan 2002 och utan att ha räknat alla deltagare så tror jag vi har utbildat över 500 instruktörer sedan starten. Årets kurser blev mycket lyckade och vårat utbildningsteam med Jonathan Askesjö, Waldo Zapata, Adam Billger och Jonas Lund gjorde som vanligt ett mycket bra jobb.

Onsdagkvällen består av alla kampsportares favoritsyssla, bära mattor. Tack till alla som kom och hjälpte till, det gick verkligen rekordfort att få ut dem den här gången. Jag hade hämtat lastbil, burit mattor och lämnat tillbaka bilen på under 2 timmar!

Lägret startade på torsdag fm och jag instruerade första passet för barnlägret, hann träna 2 pass för min tränare Teta innan det var dags att åka hem till familjen. Dagarna fortsatte i samma härliga tempo och jag han med att både träna själv och jobba med de uppgifter jag har under lägret. Det är allt ifrån möten till mail och telefon samt se till att alla har det bra. Stort tack till Nacka Dojos fantastiska personal som ser till att allt flyter på så bra med markservicen.

På lördagen under lägret är det alltid graderingar i både BJJ och Sport JJ och i år var det en speciell händelse som jag vill skriva lite extra om. Jag och Ralf och klubbens övriga svartbälten hade sen en längre tid planerat att gradera några av våra fantastiskt duktiga och målmedvetna fighters till nya grader i BJJ.

Först ut var Emma Lette som verkligen gått framåt i sin BJJ under den senaste tiden och efter guld på Nordic och en bra träningssommar med mycket brottning var det nu dags för världens bästa junior fighter i Sport JJ att få blått bälte i BJJ. Grattis Emma!

Rasmus Nolbratt har tränat på klubben i över 12 år och är en fantastisk kampsportare med både tävlingsmedaljer och instruktionsmeriter som gjort honom redo för klivet från lila till brunt. Att få knyta bältet kring Rasmus midja var väldigt speciellt och känslosamt. Att som en av hans tränare få vara med på hela resan från liten valp till stor och stark pitpull är inspirerande. Grattis Rasmus, framtiden ser brun ut!

Två som också tränat på klubben i många år nu är Linda Lindström och Michael Alpäng. Det har gått tre år sedan de graderades till svart bälte och det var i år dags att få det första strecket på bältet. Stort grattis till Linda och Micke som inspirerar oss alla varje dag med sin höga träningsnärvaro och tävlingsframgångar.

 

Som avslutning på det hela hade vi ett speciellt tillfälle för hela klubben och för Dynamix som team. Det var dags för Fredrik Widgren att knyta det svarta bältet runt midjan (inte det Sport JJ bälte som han redan har då). Fredrik började, precis som Rasmus, i unga år och mitt första minne av att coach Fredrik i BJJ var från Kaisho Cup 2006 då han tappade en tand mitt under matchen. Redan då visade han sin krigaranda, spottade i näven och körde vidare. Nu 19 år senare och tusentals träningstimmar (och en del utslagna tänder till) så var det dags för Fredrik att graderas till svart i BJJ. Stort grattis Fredrik, du är en fantastisk kampsportare och vi är alla väldigt stolta över den person och den idrottare du är och allt du gör för klubben.

 

 

Stort grattis även till Manon från Iksu (blått) och Tobbe Hansen (021 Grappling i Västerås) som graderades till svart bälte efter många år på mattan. På lördag eftermiddagen fick Dynamix samt till alla duktiga Sport JJ fighters från Danmark och Sverige som efter en stenhård gradering fick sina svartbälten i Sport JJ.

 

Nu är lägret över och planera för nästa års läger har redan tagit fart! Det blir nog mycket av samma och lite mera Karate… 😉

Jag hoppas vi ses på mattan då, vecka 32 är det som alltid gäller!