Ännu en helg fullspäckad med tävlingar för våra fighters. Denna helg arrangerade vi Nordic Open Grappling #5 som blev mycket lyckat! Simon Sköld och ”JP” Basauri gick matcher på proffsgalan Superior Challenge 19 och Liam Alpäng var inbjuden till en högklassig turnering (FightIQ Levels Invitational Tournament) i Nederländerna. Mycket action med andra ord!

NOG #5 

Det blev en lyckad tävling med Signe Fredricson i spetsen för arrangemanget. Nordic Open Grappling är en mindre tävling med endast 100 deltagare i ett submission only format. Tävlingen är mycket populär och har en rolig och lättsam stämning. Även om alla såklart kämpar stenhårt för att ta guldet. Vi hade några av våra egna fighters som deltog där Martin Jenvén var den som lyckades ta medalj i form av ett brons. Grattis Martin! Bilder från arrangemanget kan ni hitta på vår facebooksida.

F.v Signe Fredricson, Nils Wikner, Antonio Licari

Prisutdelning f.v. Alxendar Flintzberg, Philip Nguyen, Martin Jenvén, Adrian Linder

Superior Challenge 19

Det var en spännande kväll som väntade, Simon Sköld skulle möta Diego Nunes om bältet och JP skulle möta den erfarna fightern Robin Roos. Det blev två riktigt spännande fighter men som tyvärr inte ledde till någon vinst för vård del. JP satte upp ett bra motstånd men åkte på ett olyckligt slag (eller var det knä?) som tog riktigt illa över ögat som gjorde att matchen fick avbrytas under matchvilan mellan rond 2 och rond 3. Klokt beslut och vi hoppas på snabb läkning för JP!

Simon Sköld gjorde en väldigt bra match mot Diego Nunes och visade på riktigt krigarhjärta. Nunes får in två riktigt bra smällar som gör att Sköld åker i backen men han kontrar på direkten och försöker vända situationen. Tyvärr vid det andra tillfället så lyckas Nunes ta en gilljotin och Sköld tvingas klappa. Starkt kämpat Simon!

Simon Sköld vs Diego Nunes

FightIQ Levels Invitational Tournament

Under söndagen var det dags för Liam Alpäng att delta i den prestigefyllda turnering där endast inbjudna fighters får delta. Det är en vinst i sig att få en inbjudan. Liam inleder starkt med en heelhook på sin första motståndare. I andra matchen får han möta Jack Grant, en stor och stark motståndare som tyvärr vinner den matchen. Grymt jobbat Liam! Vi är mäkta imponerade över din insats!

 

Liam Alpäng