Denna helg har det varit 5 olika tävlingar i fem olika sporter som vi har deltagit i, och vilka fantastiska prestationer vi har fått se!

Under lördagen var det Allstyle Open i Stockholm där Ida Victorén och Milad Omari ställde upp. I Nyköping arrangerades Nordic Warrior där Diyar Kizilkaya, Mashrab Mamadaliyev och Fredrik Widgren deltog. I utlandet hade vi William Seth-Wenzel i Paris Open i Polen på ADCC European Trials hade vi Eva-My Persson och Liam Alpäng. Under söndagen tävlade Idun Söderlindh i Brasseligan i Göteborg och det var även Linda Lindströms tur att tävla i Paris Open. En otroligt spännande helg med andra ord!

ALLSTYLE OPEN

Allstyle Open blev det en full pott för våra tävlande. Ida Victorén mötte Slagskeppets Vibeke Regner Cidell i -60kg (JR) och tog hem vinsten, likaså gjorde Milad Omari som mötte Kevin Fernberg från Berserk MMA i -88kg.

Ida Victorén och Milad Omari nöjda efter sina matcher på Allstyle Open.

PARIS OPEN – jujutsu fighting och newaza

I Paris överraskade William Seth-Wenzel många då han dykte upp i -94kg klassen. William har hållit sig ganska dold sedan VM-guldet i höstas, då i -85 kilosklassen. Men han tog sig igenom Paris Open med bravur. I finalen vinner han över tidigare världsmästaren (i -95kg) Mikhail Kostiuk. Finalen var väldigt jämn och under dom sista sekunderna stod det 10-10 i poäng. William lyckas få in ett par träffar och gick därmed vinnande ur turneringen.

Under söndagen var det Linda Lindströms tur att tävla, denna gång i NeWaza. Linda vann sina två första matcher genom en submission och den andra på poäng. Finalen blev en riktig rysare där det stod 2-2 väldigt länge. Hennes motståndare ledde med en fördel och började spela väldigt defensivt. I dom sista slutsekundrarna hoppar hennes motståndaren på en armbar men Linda lyckas försvara och sedan passera och vinner därmed med 5-2. Stort grattis Linda och William!

Linda Lindström och William Seth-Wenzel

En mycket glad Linda efter finalen

BRASSELIGAN – BJJ

I Göteborg tävlade en utav våra minsta fighters Idun Söderlindh. Idun hade en motståndare som hon fick möta två gånger. Vinst på submission båda matcherna. Grattis Idun!

Coach Micke, Supporter Lotta, Eva-My och Liam

ADCC European Trials – Grappling

Liam Alpäng och Eva-My Persson lyckades ta sig till Polen (SAS-strejk till trots). Både Liam och My inledde starkt med att vinna sina två första matcher. Liam vann sin första match med en inside heelhook som uppmärksammades av streamingsidan Flograppling, klicka här för att se filmen. Tyvärr tog det stopp för båda i sin tredje match. Konkurrensen är stenhård i turneringen där matcherna ibland avgörs på minsta möjliga marginal. Starkt jobbat båda två trots en svår uppladdning med 15 timmars bilresa innan.

NORDIC WARRIOR – MMA

Sist men inte minst hade vi tre fighters under Nordic Warrior #5! Diyar Kizilkaya gjorde sin tredje match i MMA Klass-B. Det var bara ett par veckor sedan han gick sin senaste match som han vann. Denna gång blev det tyvärr ingen vinst för Diyar. Mashrab Mamadaliyev gick sin andra match i MMA Klass-A. Tyvärr blev det ingen vinst för Mashrab denna gång. Under kvällens gala hade vi Fredrik Widgren som också han överraskade många genom att ställa upp i MMA (Klass-A). Fredrik som är en framstående utövare inom Jujutsu Fighting hade bestämt sig för att göra ett inhopp i en ny sport, ”för att det är roligt att testa något nytt” enligt egen utsago. Fredriks debut blev inget annat än en framgångssaga hela vägen från start. Vinst i första ronden på TKO!

Domaren tilldelar vinsten till Fredrik (Foto: smmaf.se)

Det syns på Fredriks stance att han har bakgrund inom Jujutsu Fighting (Foto: smmaf.se)