Klubben har fått 3 stycken nya svartbälten i brasiliansk jiu-jitsu! Stort grattis till Ali Aliev, Bernard Sastre och Nicklas Chachalatos!

Nacka Dojo har nu 10 st svartbälten i BJJ (alla är aktiva)

Ricard, 2 dan
Ralf, 1 dan
Michael Alpäng
Ola Lanteli
Linda Lindström
James Kytösaho
Henrik Rauge
Nicklas Chachalatos
Bernard Sastre
Ali Aliev

Vi fick även 2 stycken nya brunbälten i Torkel Rauge och Johan Norrman samt lila till Robert Stribeck och blått till Eric Molin, Toni Jouhkimow, Oskar Rosengren, Isabelle Anderberg och Jannicke Horgen. Stort grattis till er allihopa!

Flera nya grader på avslutningen för terminen
Isabelle och Jannicke

Bernard Sastre har tränat på Nacka Dojo sedan 1999 och tävlade i Sport JJ under en stor del av 2000 talet. Sen blev det en paus men Bernard var snart tillbaka men nu för att köra BJJ och sedan dess har han tränat oerhört målmedvetet och tävlat mycket framgångsrikt (bla guld på European Open NoGi och Master EM i Gi).

Nicklas Chachalatos ”aka the Greek” tillhör klubbens första generation av grapplers och har tränat sedan 2002 på klubben. Jobb och familj har ibland försvårat men aldrig hindrat Nicklas från att fortsätta träna målmedvetet och efter många år på mattan var det nu dags att bära det svarta bältet och vi är alla väldigt stola över ”the Greek” och hans kunskaper och positiva inställning.

Nicklas på seminarium med Marcelo Yogui

Ali Aliev, Europas (världens?) hårdaste 57 åring graderades på lunchpasset veckan efter. Ali bär samma namn som en av Ryssland (Dagestan) bästa brottare genom tiderna och det namnet bär Ali verkligen upp. Ali har en solid backgrund från Judo och sen han kom till oss har han vunnit allt han ställt upp i, både i Sverige och internationellt. European Open 2ggr, Swedish Open, Nordic BJJ Open mm.

Bernard Sastre och Ali Aliev

Stort grattis till alla nya grader!