I helgen avgörs ännu ett Europamästerskap i JJIF Ju-Jutsu och Gabbi har tagit ett snack med vår världsstjärna Fredrik Widgren. Förra året gick EM av stapeln i Banja Luka och i år avgörs tävlingen i Polen. Fredrik vann sitt första EM guld 2016 i Belgien och i fjol vann han finalen mot Percy Kunza från Frankrike. Kanske blir det ett tredje guld i helgen?

När vi pratar om årets EM så har Fredrik redan koll på vilka som är med ”Startfältet ser bra ut. De som tog medalj på Paris Open för en månad sen är med. Kunza som inte tävlade i Paris är med på listorna, så varför inte en ny final mot honom i år igen!” 

Våren har inneburit mycket träning och på tävlingsfronten har det också gått bra. Det blev ett SM guld efter en minst sagt spännande final mot landslagskompisen Jonas Lund och för en månad sen tog han även ett guld på Paris Open. Inför den kommande helgen har det dock varit lite extra fokus.

”Jag har laddat upp med bra träning under hela våren. Men de sista veckorna nu inför EM har lite extra fokus legat på explosivitet och snabbhet” 

Fredrik har tävlat i många år och samlat på sig mycket erfarenhet och vanor, men känslan innan han kliver upp på mattan är alltid densamma.

”Stunden precis innan jag kliver upp på mattan, det är en av det bästa sakerna med att tävla. Pulsen höjs och kroppen gör sig beredd på att göra sitt yttersta för att vinna. En känsla som jag bara upplever under en tävlingsdag.
Sen är självklart känslan när man vinner en match eller hela turneringar också oslagbar.

Tävlingen ligger alltid på samma helg som Fredriks födelsedags så förutom att fira sin 24 årsdag och en examen från KTH så hoppas han såklart också på att få fira ett tredje EM guld. Men vilan och firandet blir kort, för sen fortsätter träningen mot hösten och nästa stora mål. VM:et på hemmaplan och att bli bäst i världen.

”Jag vill hela tiden bli bättre, efter varje tävling påminns jag hur mycket det finns kvar att lära. Det är en anledning till att fortsätta träna och tävla. Jag vill ta ett VM guld på hemmaplan nu i höst. Jag har ännu inte tagit guld på ett VM och att nu ha möjligheten att göra det på hemmaplan är nått som får mig att fortsätta kämpa vidare.

 



På EM i Polen 1-3 juni kör följande fighters från klubben: 

Fighting på fredag – Fredrik Widgren – 77kg, William Seth-Wenzel -85kg och Linda Lindström -49kg.
Newaza på lördag – James Kytösaho -77kg och Linda Lindström -49kg.

Här kan du läsa om William och hans tankar inför EM hos Svenska Budo & kampsportsförbundet

Vi önskar dem alla stort lycka till i helgen!