Ska med denna lilla krönika försöka sammanfatta alla känslor från lördagens graderingsdag för jiu-jitsu och sport jiu-jitsu. Under dagen graderades 150 stycken barn & ungdomar i Sport JJ och Jiu-jitsu samt avslutningar för stor & liten grupper och knattar. Tack till alla instruktörer för erat fantastiska jobb ni gör under terminen och under denna dag, vilken maskin!

Vid 16.30 var det dags för de vuxna och med över 70 personer på mattan var det en mäktig stämning att dra igång sparringen. Att få se många av våra medlemmar samlas på det här sättet och dela mattan tillsammans på vårat 41:a verksamhetsår är verkligen en förmån jag är tacksam för och inte tar för given. Graderingsväskan med bälten som skulle delas ut har aldrig varit så full som denna gång, folk fortsätter träna, de allra flesta som börjar trivs och blir kvar, tack.

Det blev flertalet nya bälten i Sport JJ (brunt till Vendela!) och 13 nya blåbälten, 1 nytt lilabälte, 7 nya brunbälten (wow!) och 4 nya svartbälten i jiu-jitsu och då var väskan fortfarande inte tom när vi var klara så vi får fortsätta på sommarlägret.

Liam Alpäng, från ax till limpa, från liten till stor, från bra till bättre till bäst. Redan som 5åring var Liam igång, du tävlade tidigt och jag kände tidigt att du hade något speciellt men sen vet man aldrig, hur speciellt kan det bli? I en kortare period kändes det som att du övervägde att bli skateboardproffs istället men du studsade tillbaka till mattan och tack vare fantastisk support från farsan Micke och morsan Lotta som alltid finns där för dig och för klubben så är du nu ”fast for life” och med fokus inställt på världseliten. I en så här lång resa så finns det många som hjälper en framåt och en viktig person i detta har varit Ralf som har fyllt en viktig funktion som tränare och tuff träningspartner och tillsammans bildar ni en stark allians, bra personer med rätt fokus och värderingar.

Som tränare ser jag det som min och allas vår uppgift att inspirera, vara en historie bevarare och vägvisare, “fostra” med tekniker och ge lagom med ”stryk” i sparringen men hela tiden med huvudmålet att ens elever ska bli bättre än vad man själv kunde bli och det har du verkligen hjälpt mig att uppnå. Tiden när jag kan mäta mig med dig är förbi, precis som det ska vara. Grattis kompis, du representerar vår klubb och dig själv på det bästa av sätt, nu blir det åka av!

David Gross, 2007 klev du in på Griffelvägen och sen dess har du varit en oerhört viktig person för klubben som utövare, som instruktör och som en pålitlig och bra kompis. Nu är du ”faixa preta” och det är så välförtjänt. Det är en härlig känsla att se dig på mattan med dina barn och din familj och jag ser fram emot många år tillsammans.

Jag är också extra glad att du fick träffa och rulla med Denis för andra gången (förra årets roligaste minne som jag kanske berättat för många ggr nu) var när David och Denis, två av klubbens duktiga (då brunbälten) hälsade på varandra framför mig och det visade sig att de aldrig träffats trots att de kört på samma klubb i ca 7 år) Denis kör dag, David mestadels kväll….🤣
Paul Grönborg, allas vår Pål från Frankrike, vår fantastiska fighter och instruktör som instruerar och coachar barnen i alla lägen (även fast de inte alltid förstår allt du säger 🤣❤️). Paul ställer alltid upp och som Ralf sa, helt plötsligt dyker han upp i en sporthall för att hjälpa till. Vilken fantastisk fighter och person du är Paul, tack för allt du gör för oss.
Denis Hadzimu..hadjimu, hasdi… Denis! Ödmjuka, tuffa, glada och skickliga Denis som tränar på alla lunchpass och som jag ofta gärna visar på (mina tekniker ser hyfsade ut då).

“Better a warrior in a garden then a gardener in a war” stämmer in på dig, tuff när det gäller. Du är ingen stor fan av att tävla men gör det ändå och när du väl blir vän med tävlingsnervositeten så kommer du vinna ännu oftare. Nu är det dags att tävla med svartbältena kompis, anmälan till NOC öppnar snart… 😉

Några av klubbens nu 21 svartbälten
Stort grattis till alla som fick nya vuxen grader!
BLÅTT
Adin Nilsson
Oscar Baart
Salomon Diba Leal
Ibrahim Yassin
Niklas Widberg
Jens Fritze
Daniel Wozny
Patrik Sehlstedt
Diako Alizadeh
Andreas Lagerström
Morris Ranman
Björn Schagerström
Viktor Gibert
Lila
Mikael Särnbratt
Brunt
Mohsin Kawari
Volen Ivanov
Antonio Licari
Dick Klingemo
Daniel Roos
Martin Högbom
Soleman Bojiang
SVART
Liam Alpäng
David Gross
Paul Grönborg
Deniz Hadzimujic

 

SPORT JJ

Brunt:
Vendela Rupp
Grönt:
Albin Högbom, Oskar Ahlm
Orange:
Matti From och Hilda Sjöberg Lundgren

Här kan du se livestreamingen från hela dagen