I helgen har det varit full fart med tävlingar på olika håll, både i Sverige och utomlands. På plats i Abu-Dhabi var ett gäng sport ju-jutsu fighters för att tävla om världsmästartiteln på JVM. På hemmaplan befann sig ett gäng BJJ kids med föräldrar på Poseidon Open BJJ  och Ruslan Babev gick match på Shoot Challenge 28. Resultat och bilder hittar du här nedan!

 

Junior VM i sport Ju-Jutsu gick i år av stapeln i Abu-Dhabi och vi hade 5 fighters på plats för att slåss om titeln i respektive viktklass.

Nisse Lindberg, Emma Lette, Madeleine Öhrenmark, Linus Nolbratt och Lovisa Schmidt gjorde alla bra ifrån sig men bäst lyckades Emma som tog hem guldet och världsmästartiteln i sin viktklass – 70kg. Madde var också nära men fick tillslut nöja sig med ett silver. Stort grattis tjejer! Nisse Lindberg var också nära men slutade 5 efter ett gäng matcher.

Bild 1: Madde med sin silvermedalj och svenska flaggan.
Bild 2. Emma med guldet och coach Fredrik Widgren.
Bild 3. Delar av hejarklacken! föräldrar och tävlande.

Ruslan Babaev vann sin match på Shoot Challenge 28 på unanimous decision, stort grattis! Tack till hela teamet och klubbkompisarna som var på plats på Nexus och stöttade och hejade. Coachade gjorde vår MMA instruktör JP tillsammans med Eva-My Persson.

I kallhäll på Poseidon BJJ Open befann sig våra yngre fighters och gjorde riktigt bra ifrån sig allihopa. Med stöd från föräldrar, klubbkompisarna och coach Tony Silvernäs lyckades nästan alla ta med sig en medalj hem.

Guld till Dante Roos, Lukas Lundmark, Felicia Silvernäs och Wilmer Björkman

Silver till Rebecka Johansson, Oskar Ahlm och Andreas Wistrand

Brons till Oskar Nordén, Sara Nordén och en fjärdeplats för Lo 4a

Stort grattis och grymt bra jobbat allihopa. Nästa helg är det dags för Nordic BJJ Open på hemmaplan och då är det dags igen!