I helgen avgörs junior EM i Sport Ju-jutsu i Bukarest och från Sverige och Nacka Dojo har vi åtta taggade fighters som är på plats tillsammans med föräldrar, förbundskapten Michael Kuntz och landslagscoach Joakim Vistam. Vi passade på att ta ett snack med tre av dem innan dom flög iväg imorse om hur uppladdningen, förväntningarna och planen ser ut inför helgen.


intervju med Emma Lette, Fanny Seth-Wenzel och Rasmus Nolbratt.

Berätta gänget, vad är det som händer i helgen?
Emma: I helgen ska jag tävla i sport ju jutsu junior EM i Rumänien.
Rasmus: Det är EM i Newaza och jag är mer taggad än någonsin!
Fanny: I helgen är det Junior EM vilket ska bli sjukt kul och jag är riktigt taggad. Jag tillsammans med Sveriges grymma landslag åker på torsdag till Rumänien där JEM hålls och på fredag smäller det!!

Hur ser förberedelserna ut inför ett EM?
Emma: Mycket tränig, och även mental uppladdning. Vi har bland annat tränat judo på en judoklubb för att förbättra oss inom kast delen.
Rasmus: Hård träning, bra kost, mycket sömn och pepp från nära och kära!
Fanny: Under de senaste månaderna har det varit mycket hård träning, allt från styrketräning till backintervaller till Ju-jutsupass.

Vad tycker ni är det roligaste med att tävla?
Emma: Allt, hela resan är så otroligt roligt och känslan att få köra en match är sjukt rolig, såklart lite extra kul när man får vinna. Men det finns ingen bättre känsla än efter en riktigt bra match!
Rasmus: Att få möta folk från alla världens klubbar och sätta sig själv på prov och maxa sina gränser. Adrenalinet, spänningen och krigandet om att ta sig högst upp på prispallen!
Fanny: Det roligaste med att tävla är själva upplevelsen. Att åka som ett lag men sina kompisar och uppleva tävlingen tillsammans. Sen är det självklart inget som slår känslan när man vinner en match.

Om det skulle bli så att du får åka hem med ett guld runt halsen, hur kommer det kännas?
Emma: Det skulle kännas helt fantastisk, jag kan bara föreställa mig känslan att få stå där högst upp på prispallen på ett sådant mästerskap, skulle vara sjukt mäktigt!
Rasmus: Magiskt!
Fanny: Det är såklart guldmedaljen som är målet, det skulle kännas helt otroligt skönt att få stå högst upp på pallen och få höra den svenska nationalsången.


 

Fredrik Widgren har hjälpt ungdomarna att förbereda sig inför helgen med extra träningar ”Jag har hjälpt dem med att pressa sig själva och göra en toppning inför EM. För att öka träningsdosen har jag lagt in ett par morgonpass. På morgonpassen har fokuset legat på explosivitet och snabbhet så att dem kan få ut max i sina tekniker. Under SJJ passen har största fokuset legat på deras favorittekniker utifrån olika situationer. Jag vet att alla kommer göra en grymt prestation där nere om dom går in och göra sitt allra bästa. Dom ska vara stolta över att representera Nacka Dojo och de svenska färgerna”

Förbundskapten Michael Kuntz  ”Jag tror på 4-6 medaljer för landslaget och den ena och andra överraskningen. Det jag har sett på träningen gör mig glad. Alla är vassa och sugna på att fightas, stämningen i landslaget är på topp”

Tävlande från Nacka Dojo
Emma Lette – fighting -70kg
Fanny Seth-Wenzel – fighting – 70kg
Lovisa Schmidt – fighting – 57kg
Adam Schmidt – fighting – 66kg
Rasmus Leine – fighting -66kg
Linus Nolbratt – newaza – 66kg
Nisse Lindberg – fighting -60kg
Rasmus Nolbratt – newaza – 77kg


r kan du följa matcherna live under helgen

Foto av: Fredrik Lindberg