I helgen avgjordes German Open i Gelsenkirchen och på plats i Tyskland hade vi från klubben 10 fighters, landslags coach Joakim Vistam, förbundskapten Michael Kuntz och ett stort gäng föräldrar som var med och peppade och hejade fram våra ungdomar till medaljerna.

German Open är en grandslam tävling och är en av Europas största tävlingar med ca 650 deltagare och över 16 olika nationer deltog. Fighters som var med och tävlade från Nacka Dojo och representerade Sverige var:

Emma Lette – fighting -70kg/ U18
Fanny Seth-Wenzel – fighting – 70kg/ U18
Lovisa Schmidt – fighting – 57kg/ U18
Adam Schmidt – fighting – 66kg/ U18
Rasmus Leine – fighting -66kg/ U18
Linus Nolbratt – newaza – 66kg/ U18
Nisse Lindberg – fighting -60kg/ U18
Rasmus Nolbratt – newaza – 77kg/ U21
Isabelle Vistam – fighting -62kg
Linda Lindström – fighting + newaza -55kg


 

Rapport från förbundskapten Michael Kuntz:

Emma Lette fick för första gången tävla i – 70 kg och dominerade direkt och vann klassen, Fanny Seth Wenzel blev bortdömt av tyska domare mot en tyska annars skulle det ha varit en ren svensk final, Fanny gjorde en bra sista match och vann sen bronsfinalen. Lovisa Schmidt har tävlat mycket med representerade för första gången Team Sweden Jujutsu nu på German Open och tog ett brons, jag vart väldigt imponerat av hennes jujutsu. Linus Nolbratt möte en landslagskamrat (Elias Ingholt) och förlorade på domarbeslut men fortsatte kämpa och knäppte därefter ett brons. Hans bror Rasmus Nolbratt vart tillbaka i landslaget efter ett års frånvaro och dominerade sin klass helt , 3 matcher och 3 submissions vilket resulterade i ett mer än välförtjänt guld, dessutom blev han uttagen att representera de blå gula färger på U 21 EM i Bukarest om knapp 4 veckor.

Det hela kröntes med Linda Lindströms silvermedalj i -55 kg Newaza , dagen innan gjorde Linda comeback i fighting delen efter 9 års frånvaro men fick se sig besegrad där. Nisse Lindberg gick 6 matcher där han vann 4 och förlorade 2, tyvärr ingen medalj men han har framtiden på sig. Rasmus Leine och Adam Schmidt gick fem matcher och även där blev det inga medaljer men precis som med Nisse så har grabbarna tiden på sin sida och alla tre hade många bra och lärorika matcher och jag tror att de har mycket att ta med sig från den här turneringen.

Som alltid så gjorde coach Joakim Vistam ett utom ordentlig jobb och det märks att alla våra juniorer känner sig trygga med honom. Det var även en grupp föräldrar på plats som hejade fram våra fighters. Vi har mycket att tacka våra Nacka föräldrar för som alltid ställer upp.”

Michael Kuntz
Förbundskapten
Team Sweden Jujutsu


 

Resultat från German Open

Emma Lette – fighting – 70 kg – GULD
Rasmus Nolbratt – newaza – 77kg – GULD
Linda Lindström – newaza -55kg – SILVER
Lovisa Schmidt – fighting – 57kg – BRONS
Linus Nolbratt – newaza – 66kg – BRONS
Fanny Seth-Wenzel – fighting – 70kg – BRONS

Stort grattis till alla våra fighters från klubben som i helgen tog medaljer!


Uttagna till Junior EM i Bukarest den 26-28 okt

Rasmus Nolbratt, Linus Nolbratt, Fanny Seth Wenzel, Emma Lette, Lovisa Schmidt, Adam Schmidt, Rasmus Leine och
Nisse Lindberg