Då trycket är väldigt stort för att börja träna MMA har vi nu kommit fram till en lösning för de drygt 50 stycken som redan anmält sig till den här terminen. Vi kommer att starta en nybörjargrupp (MMA NYB) som kommer att få följande träningstider.

MMA: Söndagar 12.00-13.30
SJJ: Onsdagar 20.15-21.30 (med dräkt)
Submission Wrestling: Torsdagar 20.45 (markkamp för MMA)
BJJ och SW sparring: Fredagar 18.00

Vi startar alltså ett nytt pass på söndagar 12.00 där alla som nu köar får en plats. Den gruppen tränar även på Submission Wrestling passet på Torsdagarna och på sparringpasset på Fredagarna. Som komplement till MMA träningen erbjuds denna grupp att träna på Sport JJ passet på Onsdagarna. Det passet är MMA träning men med dräkt och teknikerna som tränas är i stort sett samma som på övriga MMA pass men skillnaden är att träningen alltid är med dräkt.

Det här upplägget ger en bra progression i målet mot full MMA. Att först behärska grunderna i markkampen är en mycket viktig bit och det är därför det läggs mycket tid på det i början. Alla rekommenderas även att komplettera fysträningen genom att träna Box&kick eller köra styrketräning på våran gymavdelning.

De befintliga MMA passen (Tisdag 20.00 och Söndag 13.30) heter numera MMA fortsättare och kommer att bli renodlade fortsättningsgrupper där tempot höjs ännu mer och träningen allt eftersom blir mer tävlingsförberedande.

Om du har frågor gällande denna nyhet ber vi dig att kontakta oss via telefon 087166659 eller 0705759952