I vår satsning på att bredda och förstärka vår MMA satsning har vi anlitat en ny instruktör till dojon.

Det är Patrik Andersson, aka ”Putte” som kommer att hjälpa Niklas och Christopher på MMA passen. Putte har sin bakgrund i boxningen och kommer att bidra med sina kunskaper så mycket han hinner.

Kort om Putte:

Putte började med boxningen i 15 års åldern (1991) och tränade sedan regelbundet i ca 10 år. Han har tränat och tävlat för både BK Dalen och Linnea. Han tränade mycket intensivt under dessa år och gick 9 matcher som amatör och har ett record på 9-0-0.

Under åren har han även tränat en hel del stående med kickboxare och även MMA fighters och har således en bred grund att stå på. Efter att ha tagit en paus på några år från kampsporten kom suget tillbaka och 2006 kom han till Nacka Dojo för att köra BJJ. Han blev ”hooked” direkt och har haft en mycket snabb utveckling. Efter att ha matchat på Gameness och på Fightnight och andra mindre tävlingar ställde han upp på Scandinavian Open i -76 white belt och tog guld efter 5 matcher.

Han är utbildad snickare men har även arbetat som personlig tränare och är utbildad PT och kostrådgivare i två steg via S.A.F.E. Numera driver han eget företag som snickare.

Putte kommer att hålla i boxningen för de som kör på MMA passen och även vara med i den satsning som görs på shootfighting. Putte har som ambition att själv gå match i shootfighting under året. Nu närmast är det dock BJJ tävling som gäller. Tillsammans med Ralf Carneborn, Linda Lindström och Christopher Lee-Klockare åker han till Lisabon i Portugal för att tävla på European Open i BJJ.

Vi är jätteglada att Putte har accepterat att hjälpa oss med MMA träningen och rekommenderar alla att köra på tisdagarna och lördagarna.

Länk till Puttes profil