Parallellt med VM:et gick tävlingen German Open där vi också fick utdelning, ett silver till Gustav Karlström och ett brons till Joakim Wallberg. Henrik Appelgren, som också var med i truppen från Nacka Dojo, representerade Sverige i VM:et. Han gick två bra matcher i en tuff grupp men slutade oplacerad.

En av Robins matcher. Klart poänggivande teknik!
 
I Robins viktklass var det 4 st och alla skulle möta alla. När väl matcherna började (typ framåt sextiden på kvällen) så var det ytterligare 3 st deltagare, m a o totalt sju. Robin gick tre matcher och vann alla. Final! Finalpasset drog ut på tiden och ca kl tio var finalen mot en tysk. Trots, enligt Robin själv, bra poängbivande tekniker, blev det inga poäng för Robin. Matchen slutade 17-6 till tyskens fördel.
 
 
 
En glad silvermedaljör!!
 
 
Två glada bronsmedaljörer i VM U18: Sara Widgren för Nacka Dojo och Jonas Lund från Karlstad.
 
Sara mötte en grekiska i första matchen. Sara plockade mycket poäng i slag&spark delen och vann överlägset. Andra matchen var mot en polska och även där vann Sara klart. Semifinal mot en holländska. Matchen var jämt men Sara ledde med några poäng. Holländskan fick in en harai goshi, ippon, lyckades hålla Sara på golvet, ippon. Nu var det alltså bara ippon kvar i slag&sparkdelen. Trots att Sara är stark i den delen lyckdes holländskan få in ett ipponslag och matchen var över..
Nu var det bara att ladda om till bronsmatchen! Det var mot en tjej från Ukraina=mkt hård kontakt. Matchen blev ganska jämn och ukrainskan fick bl a varning för hård kontakt. När det var mindre än tio sekunder kvar ledde Sara med ett poäng, ukrainskan sparkade Sara i huvudet med en hög mawashi och Sara föll till golvet som en fura!! Sjukvårdspersonal kom springande och även jag (Mia). Sara hade fått en del rejäla smällar mot huvudet…vi tittade på klockan 6 sek kvar av matchen. Upp å stå – håll avstånd – du grejar det!! När väl Sara ställde sig upp delade domaren ut ytterligare en varning till ukrainskan vilket innebar att hon blev diskad. Sara hade tagit BRONS!!!!
 
Jonas från Karlstad fick också ta en del hård kontakt (kolla in fläskläppen!) men lyckades som sagt till slut ta ett BRONS!
 
 
En av Gustav Karlströms matcher i German Open. Gustav lyckades ta sig till final och det blev en bra och jämn match. Gustav ledde men mot slutet tog all kraft slut hos Gustav och motståndaren lyckades få in ett par poänggivande yoko geri. SILVER till Gustav.