I söndags hade Team Nacka JR avslutning och 7 juniorer avslutade sin träning med junior teamet. Under samma dag genomfördes även fystesterna.

I söndags var det avslutning för Team Nacka JR och det hela startade med tester för våra äldsta ungdomar. Mia och Anders körde igenom vårat testpaket och många hade gjort fina förbättringar sedan förra testet (10 dec 06).


Paus mellan de olika testerna

Alla kämpade på mycket bra men om jag måste nämna någon lite extra så blir det Sara Widgren som är ett väldigt bra exempel på en målmedveten och genomtränad idrottare (Sara tävlings simmar ju i JR landslaget också). Sara sprang längst på beep testet, (trots långvarig förkylning innan), gjorde flest chins och armhävningar och blev endast ”slagen” på tre stegshoppen av några av killarna. Mycket imponerande och sen att hon är galet bra på ju-jutsu gör det hela ännu bättre.

Sara Widgren med brorsan ”Freddan”

Efter det var det träning och Pernilla och Mia drillade våra fighters i olika övningar och de fick även visa upp vad gruppen kört för olika tekniker under året. Det delades även ut priser för bästa teknik, bästa kompis, största tabbe etc. Ett av prisen som alltid delas ut är priset för bästa elev inom Team nacka JR. I år gick det till Joakim Wallberg som alltid har en positiv attityd, ser och tar hand om alla team kompisar och dessutom tävlat mycket flitigt i Örebro, Bålsta, Kaisho, Nordic Cup där han dessutom tog ett silver i sin första senior tävling.


Hela teamet samlat för lite prisutdelning

Träningen avslutades med att våra äldsta juniorer fick gå upp och visa olika tekniker som Pernilla begärde, det hela såg ut lite grann som en gradering och det var det också även om det det var mest som en snabbkontroll. När den lilla graderingen var slut så lämnade Pernilla över till mig och jag delade då ut gröna vuxenbälten till dessa fighters som blev mycket förvånade.

Mats Johansson
Paul Strand
Joakim Wallberg
Sara Widgren
Gustav Karlström
Peter Palmelin
Johannes Rydinger


Nyblivna grönbälten

Ända sedan Pernilla år 2000 startade lite hårdare träning för tävlingsintresserade ungdomar på söndagarna har dessa fighters varit med och krigat och tävlat intensivt. Många av dem har tränat ju-jutsu sedan 1998 och flera av dem hade sen en lång tid tillbaka brunt ungdomsbälte. Flera av dem är även hjälpinstruktörer i olika grupper på dojon. Under vårterminen har de tränat med Team Nacka SR och ”slussats” in i den lite hårdare vuxenträningen. Alla har tillfört ny energi till vuxenteamet och gjort mycket bra ifrån sig på träningarna, framför allt för våra lättviktare bland tjejerna (Linda, Sara mfl). Nu är det dags att lämna juniorteamet och fortsätta att träna med vuxen teamet. Alla avtackades med en lång applåd och nog kunde men ana en lite vemodig känsla i lokalen även om det självklart känns spännande med nya utmaningar.

När alla är på väg mot omklädningsrummen ser ma