Idag, lördag, gick den tredje deltävlingen i Svenska Kampjujutsuserien som arrangeras av Örebro Kampsportförening. Våra ungdomar kunde efter en lång tävlingsdag åka hem med ett guld, ett silver och tre brons.
 
Svenska Kampjujutsuserien består av fem deltävlingar. En seger ger fem poäng och sedan är det en fallande skala ner till att delta som ger en poäng. När serien är slut koras en vinnare. Den som vinner samtliga tävlingar får ett rött bälte med sitt eget namn i brodyr. Reglerna tillåter inte slag eller sparkar och matcherna består därför av kast och kamp på mattan. Det påminner alltså mycket om BJJ.
 
– Det ser bra ut inför Nordic Junior Cup. Jag vill tacka alla föräldrar som ställer upp med skjutsning och annat praktiskt. Utan er skulle vi inte kunna åka till Örebro med 12 fighters, säger Lasse.
 
Resultat
 
GULD
Andreas Lindgren
 
SILVER
Elsa Lang
 
BRONS
Sara Själander
Anna Wikström
Nicoleth Rosti