I lördags gick den andra deltävlingen i Svenska Kampjujutsuserien som arrangeras av Örebro Kampsportförening. Svenska Kampjujutsuserien består av fem deltävlingar. En seger ger fem poäng och sedan är det en fallande skala ner till att delta som ger en poäng. När serien är slut koras en vinnare. Den som vinner samtliga tävlingar får ett rött bälte med sitt eget namn i brodyr. Reglerna tillåter inte slag eller sparkar och matcherna består därför av kast och kamp på mattan. Det påminner alltså mycket om BJJ.
 
– Det som kan vara svårt för våra fighters är att strypningar är tillåtna. Men det är bara svårt  första tävlingen, sedan är man beredd, säger Lasse Johansson som brukar coacha på Örebrotävlingarna.
 
Svenska Kampjujutsuserien tar nu ett uppehåll och nästa tävling är den 17 mars 2007. En dryg månad senare, den 28 april, är det dags för den fjärde deltävlingen och serien avslutas med ett läger den 3 juni. Nästa tävling för Nacka Dojos ungdomar är därför klubbmästerskapen den 2 december.
 
– Jag vill tacka alla föräldrar som ställer upp med skjutsning och annat praktiskt. Utan er skulle vi inte kunna åka till Örebro med 10-15 fighters, säger Lasse.
 
Resultat
 
GULD
Andreas Lindgren
 
SILVER
Anton Willberg
David Krüger
Conrad Åslund
 
BRONS
Henrik Appelgren
Diego Salas
Joakim Wallberg
Marcus Note