Vilken helg det blev för Nacka Dojo och fighters från Team Nacka BJJ. 10 medaljer på seniorsidan placerade oss som tredje bästa klubb efter Kaisho och Örebro KF. I sammanräkningen la man ihop både juniorer och seniorer. Denna gång hade vi tyvärr inga juniorer på plats men lyckades ändå komma 3:a i den totala sammanräkningen. Om man bara räknar seniormedaljer bör vi ha vunnit det priset (vi återkommer med den informationen)

Här följer korta resultat om våra fighters matcher (med reservation för felaktigheter och ändringar)

Blåbälten som tävlade under lördagen.

Jens Friesendorff -76 kg (uppflyttad från -70 kg då det var för få anmälda)

Jens stod över första omgången och mötte sedan Glenn Mellden från Kaisho. Jens började lugnt och tog efter ett tag ned Glenn på en dubbelleg, förlorade sedan 2 poäng i ett svepförsök från Glenn som tvingade Jens att sätta sig bakåt. Jens kunde dock från guarden jobba in en triangel som övergick till en armbar. I finalen mötte Jens Ralf, den matchen vanns av Ralf på en armbar.

Silver i -76 kg!

 
Ralf Carneborn -76 kg

Ralf vann -76 kg efter att ha stått över första omgången för att sen vinna sina två kvalificeringsmatcher, den första matchen efter bara 30 sek. I finalen mötte han Jens och vann på en armbar. Ralf tävlade även i den öppna viktklassen och tog då ett silver! Ralf inledde med att vinna två matcher på submission, förlusten i finalen kom på poäng mot den 103 kg tunga Mikael Marffy från Brasa Malmö.

Guld i -76 kg, silver i Absoluten!

Vitbälten som tävlade på Söndagen


Joakim Vistam -70 kg

Jocke gick totalt 10 matcher (!!) och tog silver i sin viktklass och slutade 4:a i den öppna klassen. Stort grattis till Jocke som hela tiden går framåt.

Nukoon Chunokun -76 kg

Nukoon vann sin första match i sin viktklass, förlorade sedan tyvärr nästa match mot slutsegraren i -76 kg. I den öppna viktklassen mötte han en tyngre motståndare och förlorade tyvärr.

Petar Jovanovic -82,3

Petar gjorde tävlingsdebut den här helge, han förlorade tyvärr sin första match i sin viktklass. I den öppna klassen vann han den första matchen men fick sen se sig besegrad av Jocke Vistam.
Christopher Lee Klockare -88,3

Christopher vann sina två första matcher och tog sig till match om brons som han tyvärr fick bryta då hans ögonbryn gick upp. (läs mer i Christophers blogg