Klicka här för att titta på bilder från helgen.

Helgen i Västerås blev inte resultatmässigt någon framgång men för våra nya talanger (Nukoon, Christopher och Kursad) var det mycket nyttigt att få gå matcher. Alla fighters krigade dock som vanligt mycket bra och vann en eller flera matcher.

Stort grattis till Martina Gramenius som tog ett brons i damernas tungvikt!
Stort tack till coach Henrik Rauge som inte fick någon motståndare i blåbälte -94 kg och dessutom blev sjuk kvällen innan. Henke coachde istället alla våra fighters och höll humöret på topp.

Göran Axelsson har skrivit ned sina tankar kring helgen som du kan läsa här:

En liten rapport från Västers BJJ Cup för er som är nyfikena på hur det gick. Ralf, körde sin första turnering som blåbälte och det gick nog inte som han hade tänkt sig. Han förlorade sin första match och Ralf var inte i sin bästa form. (Ralf förlorade när det var fyra sekunder kvar på en armbar efter att ha fört stora delar av matchen. Han förlorade mot slutsegraren David Edström/Prana (reds anteckning)

Kurre, gjorde en myckte bra första match och vann på submission med en strypning. Andra matchen gjorde han mycket bra, men förlorade den tyvärr på poäng.

Christopher, vann första matchen på walk over. Andra matchen mötte han samma kille som i Keisho Cup. Den moståndaren var nog förberedd på att Christopher skulle dyka mot benen och han fick ett bra tag över ryggen på honom. Christopher förlorade matchen på poäng men hade flera bra vändningar ur svåra lägen.

Gabbe, hoppade i gard och fick kriga i underläge men vände till överläge och en side-position, som han av någon konstig anledning inte fick poäng för. Inte ens en fördel delases ut. Det tog kanske lite knäcken på honom då han inte såg några poäng då han såg på poängtavlan. Han förlorade matchen på poäng.

Nukoon, gjorde tre otroligt bra matcher. Vann sina 2 första matcher övertygande på poäng. I tredje matchen fick han möte en svår motståndare. Trots det hade han flera bra vändningar ur svåra lägen där det såg hopplöst ut för honom. Det blev en poängförlust.

Själv fick jag möte en kille som inte ville bli kastad utan hoppade i gard så fort jag tog tag i hans dräkt. Jag arbetade för passering och moståndaren för triangel, som han trodde att han hade satt två gånger men jag tog mig ur dem. Vid en av dessa urtagningar fick moståndaren två poäng. Jag lyckade passera honom två gånger men lyckades inte etablera tillräckligt bra kontroll för att få poäng. När det var en minut kvar satt jag i hans gard och försökte då strypa honom vilket inte gick så bra utan han vann med sina två poäng.

Martina, var dagens ljus bland oss. Hon knep en bronsmedalj. Första matchen förlorade hon dock efter att som vanligt ha gjort ett av sina suveräna och säkra kast. Hon hade bra kontroll i överläge, men förlyttade sig tyvärr lite för snabbt mellan positioner för att få poäng. I ett läge lyckades motståndaren kontra och få överläge vilket ledde till att Martina förlorade ledningen och förlorade till sist med en poäng, har jag för mig. I bronsmatchen var det ingen tvekan om vem som hade kommandot. Start med ett övertygande kast och sedan tog det inte lång stund innan motståndaren klappade av.

Henke, coatchade och peppade oss och höll humöret uppe.

Totalt sett var det en lyckad dag och det skulle vara kul om fler från klubben kunde följa med oavsett grad av skicklighet. Det bästa är att ha roligt och må bra.

Resultatlistan:

Herrar vit
-64

1: David Andersson Team Yamasaki Örebro
2: Joacim Svenningsson Team Brasa Stockholm
3: Alexander Höög Thomsen Strike Boxingclub
3: Rasmus Columbus Team Yamasaki Norrköping

-70
1: Salmineo Sahile Hilti BJJ Stockholm
2: Robin Hernadez Prana Jiu-Jitsu
3: Idris Harki Kennedy BJJ
3:Soufiane