Nordic BJJ Open kommer detta år att införa en tävlingsklass för barn & ungdomar med en funktionsvariation som heter A-BJJ. I gruppen A-BJJ tävlar barn och unga med olika funktionsvariationer eller diagnoser inom autismspektrum samt med intellektuell funktionsnedsättning.  I samarbete med SBJJF, Para landslaget och instruktören och svartbältet Marc Lundberg från Nacka Dojo och Ekerö BJJ kommer vi att genomföra några matcher under söndagens NOC berättar Ricard Carneborn, sportchef för Nacka Dojo.

”När frågan kom från Marc om vi vill testa detta så kände vi direkt att självklart ska alla kunna vara med och tävla på NOC. Det känns superbra att NOC blir första tävlingen som genomför detta och vi ser fram emot spännande tävlingsdagar i Skuruhallen den 21-22 Oktober” berättar Ricard.

Ricard Carneborn

Sportchef, Nacka Dojo

Det känns väldigt roligt och bra att anpassad jiu-jitsu nu tävlar på en av Europas största tävlingar Nordic BJJ Open. Det innebär att vi erbjuder jiu-jitsu för alla oavsett funktionsvariationer eller inte, jag är så glad och ser framemot att våra barn i gruppen A-BJJ nu också ska få samma möjlighet att tävla

Marc Lundberg

Huvudtränare, Ekerö BJJ

Marc Lundberg tillsammans med sin son Max som också tränar Jiu-Jitsu.