Tyvärr blev det en förlust för Anna under nattens gala i Storbritannien. Anna gjorde en grym insats och det var en väldigt jämn match.

Matchen inleddes med slagväxlingar där båda fick in flera träffar. Anna slängde även iväg ett par höga sparkar som Lopez fick parera. Vid cirka en minut in i matchen pressar Lopez och får in Anna mot buren, därifrån hon en nedtagning. Men Anna gör ett bra jobb med att ta sig upp på fötter igen och efter ca 40 sekunder var dom stående mot burväggen igen. Lopez fortsätter pressa men Anna lyckas ta sig ur och de möts i mitten igen. Anna rör sig snabbt och lätt och får iväg ett par höga och låga sparkar. Lopez rör sig något saktare och försöker få in hårda slag. Lopez får in en riktigt hård höger och pressar Anna mot buren igen. Anna försvarar och lyckas ta sig ur. I utväxlingen får Anna in en fin höger även hon som verkar störa Lopez.  Första ronden avslutas mot buren igen där Lopez försöker få en nedtagning.

Rond två börjar på ett liknande sätt. Båda får iväg ett par slagväxlingar men vid cirka 30 sekunder in i ronden halkar Anna! Lopex tar då chansen och kastar sig mot Anna som är väldigt snabbt upp på fötter igen. Lopez går direkt på en nedtagning som hon lyckas med. Lopez kontrollerar Anna i side control och tar sig sedan upp i mount. Lopez krigar på och slagen haglar mot Anna som försvarar sig bra. Men efter över en minut utav krigande väljer domaren att bryta och dömmer Technical Knockout (TKO) till Claire Lopez.

”Det suger, jag hade mycket mer att ge kände jag! Men jag väntade lite för länge på marken så domaren bröt snabbare än vad jag hade trott.” – Anna Astvik

Vi är så imponerade av din insats Anna och hoppas såklart på snabb återhämtning och att vi får se dig i buren snart igen!

Tack till  Milad Omari för coachning och tack till Rickard på Printamera för dom snygga matchkläderna!