Efter månader av förberedelser så var dagen äntligen här. Det var dags för Superior Challenge 18!

Simon Sköld som tidigare haft sex raka vinster förlorade mot finnen Jerry Kvarnström i början på året (Superior Challenge 17). Men nu väntade den efterlängtade revanschen. Matchen gick igenom alla tre ronder där finnen gång på gång försökte gå på nedtagningar men där Simon lyckades försvara och kontra med slag och sparkar. När slutsignalen löd så var det Simon som fick höja armen och tilldelas vinsten genom unanimous decision. Stort grattis Simon!

Christopher JP Basauri genomförde sin proffsdebut under Superior Challenge där han mötte Adam Westlund. Det var en spännande match där alla tre ronder genomfördes. JP blev utsatt för en hel del press men slag och sparkar utdelades från båda sidor. I sista ronden har Westlund lyckats få ner JP till marken men i sista sekundrarna av ronden lyckas JP vända och ta topp-position och börjar utdela ground-&-pound. Tyvärr hinner slutsignalen komma innan JP lyckas avsluta matchen. Förlust för JP på unanimous decision.

Det var inte bara på MMA-sidan som det var en stor tävlingsdag som väntade. Liam, My och Signe skulle gå sina finalmatcher i Svenska Submission Wrestling Ligan (SSWL). SSWL är en serie uppbyggd på flera deltävlingar runt om i Sverige där man samlar på sig poäng genom att vinna matcher. Finalen gjordes upp på kampsportfestivalen som är en del utav fitnessfestivalen. Resultatet blev tre guld utav tre möjliga för Liam, My och Signe! Fantastiskt! 

Inte nog med det så var en utav våra knattefighters i Norge och tävlade på Trondheim Christmas Open. Idun gick fyra matcher och satte flera submissions som ledde till guld. Grattis Idun!