I helgen 3-4 mars går junior VM i sport ju-jutsu av stapeln i Abu-Dhabi och på plats är 5 av våra fighters för att delta. Representanter från Sverige och klubben är: Emma Lette, Linus Nolbratt, Madeleine Öhrenmark, Lovisa Schmidt och Nisse Lindberg. Med och coachar är Fredrik Widgren och Michael Kuntz.

2018 har bara börjat men redan har ungdomarna hunnit med både träningsläger och tävlingar, senast Kodokan Open i Hamburg där fler av dem kom hem med medaljer. Hur förbereder man sig egentligen inför ett VM? Vad sporrar dem till att hela tiden bli bättre? Läs här nedan hur våra fighters förberett sig och vad nästa stora mål efter JVM är.

Vill du följa tävlingen i helgen så kan du göra det här: https://play.staylive.se/jjif


 

Nisse Lindberg
– 60kg fighting
” Vi har åkt på fler träningsläger och haft bra pass med coach Freddan på klubben. Målet för helgen är att stå på pallen, jag har varit nära fler gånger, men inte nått hela vägen. När jag förlorar mot någon ser jag fram emot att möta personen igen och göra en bättre match. Om jag tar medalj? Då firar jag med mamma och resten av gänget på läktaren. Och när jag kommer hem blir det förhoppningsvis  hamburgare och kladdkaka med resten av familjen!”

Madeleine Öhrenmark 
-57kg fighting
” Jag är supertaggad inför JVM, det känns så himla coolt att få ta del av denna upplevelse. Det finns så mycket saker jag gillar med att tävla. Jag träffar nya människor och får umgås med mina vänner, samt att jag skapar många minnen att ta med mig. Men det allra bästa är spänningen och glädjen i matcherna. Hur min målbild ser ut? Att ta en medalj såklart! sen efter JVM är målet junior EM i höst!”

Linus Nolbratt 
– 73 kg newaza
”Jag hoppas att jag kan nå hela vägen upp på pallen och ta en medalj. Inför JVM har det blivit mycket träning, och en hel del bra sparring med kompisarna på klubben. Sen har det även blivit fler läger på annat håll för att förbereda mig på bästa sätt.
Hur det känns? Det känns sjukt kul och jag är extremt taggad, både på resan till Abu-Dhabi och att få tävla igen!”

Emma Lette
– 70kg fighting
” Det har blivit mycket träning inför helgen, både fysiskt och mentalt. Även en del fokus på kosten för att få bästa möjliga uppladdning. Jag kommer göra mitt bästa och hoppas på att det tar mig hela vägen upp på pallen. Det känns sjukt nervöst men så roligt, jag är otroligt taggad! Vad jag tycker är det bästa med att tävla? Jag älskar allt, resan med alla kompisar, allt man får uppleva, känslan innan match när man känner hur adrenalinet pumpar i kroppen och såklart känslan av att få vinna en match”

Lovisa Schmidt 
– 57kg fighting
” Jag känner mig nervös men taggad på att göra mitt bästa. Jag har tränat mycket, både judo och ju-jutsu. Deltagit på fler läger och tävlat på de tävlingar som hittills varit i år. Tävlingarna får mig att utvecklas och bli bättre i min sport. Att ta medalj och prestera mitt bästa är målet för helgen. Vad som sporrar mig till att hela tiden bli bättre? Att alltid utmana mig själv till att lära mig nya tekniker och förbättra det jag redan kan. Och för att jag tycker att ju-jutsu är kul”