Under helgen 7-9 december var två av våra Sport JJ fighters, Madeleine Örenmark och Nisse Lindberg och tävlade vid 21.X-mas Tournament i Oldenburg, Tyskland. Turneringen omfattar Ne-waza/GI/No-Gi, Duo och Fighting från U10 upp till Seniorer och är en säsongsavslutning för främst de nord och mellantyska klubbarna.

Bara i fighting var det i år närmare 300 tävlande från, förutom våra svenskar, Tyskland men även från Danmark och Nederländerna.

Madeleine Örenmark gjorde comeback på mattan efter ett skadeuppehåll och ställde upp i U 18 -63 kg vilket är en högre viktklass än hon tidigare tävlat i. I öppningsmatchen stötte hon direkt på en danska, Freja Paulsen, som tidigare i år tog brons i denna viktklass vid JVM i Aten. Det blev en spännande och jämn match som tyvärr rycktes sönder av ett längre skadeavbrott. Trots en stark slutforcering så föll Madeleine knappt på poäng med 10-12. Denna match följdes av två återkvalsmatcher mot tyska motståndare som Madeleine vann övertygande på full ippon. Det hela avslutades med en bronsmatch mot Mihalache, Tyskland som Madeleine vann på poäng.

Nisse Lindberg gick också upp på mattan i en för honom högre viktklass än vanligt, U 18 – 66 kg. Nisse gjorde två bra inledande matcher mot motståndare som hade verkligt varierande stilar där han fightades offensivt och vann båda matcherna klart på full ippon. Dessa vinster gav en plats i finalen där tyske favoriten Maximilian Lüth stod för motståndet. Nisse gjorde åter en bra match men fick till slut se sig besegrad på full ippon

Bra jobbat och grattis till medaljerna Nisse och Madde!  Ett extra grattis till Madde som även utsågs till den kvinnliga fighter som uppvisade bäst teknik under turneringen. 

Tack Lennart Örenmark för fin updatering från Tyskland!