Det har varit klart sedan i januari att Fredrik Widgren (-77kg)  var klar för World Games 2017. Idag kom även det glädjande beskedet om att William Seth-Wenzel (-85kg) också är uttagen!

”Det känns hur bra som helst! Det var sån glädje när jag fick samtalet idag av Michael Kuntz! Detta är något jag sett fram emot i flera år” – William

I år anordnas den 10 upplagan av World Games i Wroclaw, Polen. WG arrangeras var fjärde år och under dom 10 dagarna som tävlingen håller på så tävlar runt 4500 deltagare från över 100 länder i 25 olika sporter, och en av dom är ju – jutsu. Till WG kvalificeras dom fyra som är rankade bäst i världen i sin viktklass. De uttagna samlar under fyra års tid kvalpoäng från världsmästerskap, kontinental mästerskap och grand slam tournaments som sedan sammanställs i ranking ordning.

Fredrik som har fina resultat i bagaget och länge legat högt på ranking listan blev klar för World Games förra året. Detta blir Fredriks andra gång på den stora tävlingen efter första gången i Colombia 2013. För William höjdes oddsen rejält efter att han tog ett brons på VM i november och idag fick han samtalet om att även han får åka till Polen i juli.

Förbundskapten Michael Kuntz är glad och stolt över grabbarna ”Det känns så himla skönt att båda åker till World Games. Återigen visar de att hårt jobb lönar sig, dom förtjänar det här. Är otroligt stolt över båda två”

Vi ser fram emot att följa William och Fredrik i sommar!

World Games/20-30 juli 2017/Polen