Vi är väldigt glada över att berätta att vi inleder ett samarbete med Macacos som bland annat har Acai i sitt sortiment. Acai är ett bär som växer i Amazonas regnskog och som går under benämningen ”superfood” och är starkt förknippat med BJJ och surfkulturen. Acai är väldigt nyttigt (rik på antioxidanter, omega fetter mm) och tillsammans med tillbehör som granola, kokos, gojibär, jordgubbar mm smakar det fantastiskt. Macacos kommer att finnas på plats i samband med våra events och vi kommer att sälja Acai i receptionen. Idag kommer de till sommarlägret och presenterar sin produkt.

macacos_gron

 

Från Amazonas regnskog, gym & kampsportsanläggningar i Brasilien, surfare i Rio & Karlifonien hämtar MACACOS äntligen AÇAÍ BOWLS till Sverige.

Amazonas är en av världens mest mytomspunna platser. Regnskogen bildar ett helt unikt ekosystem. Här har växter och djur utvecklats under miljoner år i det gynnsamma klimatet.

I de högsta palmerna som sträcker sig över den täta vegetationen och direkt under solen växer superfrukten açaí. Frukten som toppar listan över nyttiga frukter och bär, länge bara känd av Amazonas indianer. Açaí har varit basmat hos indianerna sedan urminnes tider. Studier visar att de som äter açaí dagligen visar tydliga förbättringar av hälsan. Minskat kolesterol, färre hjärt- och kärlsjukdomar och en rad andra hälsosamma effekter. Än i dag plockas bären för hand och transporteras på kanoter ut ur djungeln. På samma sätt som för ungefär 50 år sedan när de gick från att vara djungelns hemlighet till världens superfrukt.

Det var tack vare Carlos Gracie, skaparen av brasiliansk jiu-jitsu (BJJ), som açaí blev populärt även i andra delar av Brasilien. Carlos Gracie tränade hårt varje dag i hela sitt liv. Men när han blev äldre fick han svårare att återhämta sig efter träningen. Det var då han upptäckte superbäret açaí. Carlos blev överraskad av bärens omedelbara effekt och skapade en diet baserad på açaí. Intresset för dieten fullkomligt exploderade och spred sig snabbt bland träningsintresserade på gym och kampsportsanläggningar i Brasilien.

macacos_acai_visitkort

Men det var genom en annan sport som açaí blev en riktig trend. Det var tack vare surfarna i Rio som açaí blev känt som superbäret världen över. På slutet av 90-talet fullkomligt invaderades Rios alla stränder av surfare från hela världen och alla åt de açaí. Surfarna hade länge varit på jakt efter den ultimata kosten. De tillbringar flera timmar i vattnet och ville äta något som gör dem mätta men inte tunga. Man vill ha något som ger energi, är nyttigt och gott. I açaí fann de alla dessa egenskaper och de skapade ett nytt sätt att äta bäret – Açaí Bowls. De mixade frysta açaíbär med andra exotiska frukter som de toppade med Granola, frukt och åt innan de gav sig ut i vattnet. En ny era hade börjat…

macacos_raw

Idag är Açaí Bowls en del av en livsstil över hela världen. Den kan ersätta frukost, lunch eller middag. Via surfare i Kalifornien har Açaí Bowl-trenden spridit sig över USA och man kan se många kända människor äta acai. Allt från extremsportsutövare och skaters till Richard Branson, Oprah Winfrey och Victoria Secret-modeller sveper i sig en god och nyttig Açaí Bowl!

MACACOS erbjuder 100 % organisk açaí direkt från Amazonas – en helt ny livsstil som gör dig piggare, gladare och friskare.

Ät, njut och bli en Açaí junkie.

macacos_surf

Vamos lá!