När Marcelo är här så tittar han alltid lite extra på de medlemmar som är aktuella för nya grader.

I Måndags var det dags för två personer som tränat flera år och som verkligen visat stort engagemang och vilja på träningarna att graderas till blått bälte. De är inga tävlanden men är bra exempel på att det självklart ändå går att bli graderad.

Robert Thylin:
Robban började med Sport Ju-Jutsu men har de senaste åren tränat BJJ och har även tränat mycket privat med Marcelo när han varit här. Många sparringpass på fredagarna har gett resultat och Robban är en ”jobbig gubbe” att brottas med.

Mark de Matos:

Vår Portugis som också tränat flitigt i flera år och även varit i Portugal i två månader nyligen och finslipat teknik. 

Killarna piskades hjärtligt av ca 60 personer på Måndags passet.

På Torsdag kvällens SW pass passade Marcelo och Ricard på att dela ut ytterligare två blåbälten.

Nicolaus Daun
”Nicke D” har utvecklats väldigt mycket sista halvåret och det har visat sig på tävlingsresultaten då det blivit pallplats och vinster i flera vitbältestävlingar och SW tävlingar. Efter bland annat en mycket bra insats på Fightnight 7 mot ett rutinerat blåbälte från Hilti (Wictor Dahlström) visade Nicke att han absolut är redo för nya utmaningar.

Peter ”Smilee” Luther
Peter är klubbens positivaste medlem och kämpar mer än någon annan. I början var det mycket tyngd och styrka men de senaste året har Peters teknik verkligen förbättrats. Peter har även kört privat med Ricard i snart två år. Allt slit belönades med ett blått bälte.

Eftersom inga bälten fanns att tillgå startades en ny härlig tradition, att smiska med handflatan. Killarna smiskades ordentligt till allas glädje.

När alla trodde det var slut och ställde upp för att avsluta passet så kom Marcelo och Ricard på att de visst ”råkat glömma” en kille. Till ett fantastiskt jubel fick Tulle Edman komma fram och ta emot sitt mycket välförtjänta lila bälte.

Tulle har haft en fantastisk utveckling från vitt bälte och har snart gått 100 matcher totalt i BJJ och SW. Efter flera vinster i de öppna blåbältesklasserna på bla Scandinavian Open och Stenungsund BJJ Open och nu sist en tredje plats på European Open så var det dags för Tulle att graderas. Att Tulle dessutom är en väldigt duktig och omtyckt instruktör och inspiratör gör att hela klubben glädjs åt Tulles framgångar.

 
   

Här finns ett videoklipp med Tulles smärtfyllda ”vandring av smisk”
(Notera att de närmast kameran absolut inte representerar hur hårt folk slog )