Putte tävlade i -73 kg i shootfighting och mötte Michel Gunnarsson från Gladius MMA.
 

 

Dubbelklicka på spelaren för helskärm.

Putte, Ricard och Henke var på plats vid 12.45 och vägde in, Putte vägde 72,5 vilket var perfekt för hans viktklass -73 kg. Efter regelgenomgången blev det en lunch i Forum och sen åkte vi till dojon för att sköta uppvärmningen på hemmaplan. Efter en bra uppvärmning åkte vi tillbaka och kom fram perfekt så det var ca 20 minuter till match och på så vis slapp Putte sitta i den trånga lokalen hela dagen.

Matchen satte igång och vilken match det blev! Michel ville fightas stående vilket passade Putte perfekt med hans solida boxning. Putte styrde den stående fighten med bra boxning och stenhårda lowkicks som störde Michel men han var tuff och tog flera tunga kroppsslag utan att gå ned. Ca 3 minuter in i matchen sätter Putte upp en bra kombination och får läge för sin blixtsnabba vänsterkrok som sitter klockrent på hakan och Michel går ned. Efter kontroll av läkaren fortsätter matchen och Putte jagar vidare och Michel söker clinch men får inget gjort utan Putte sätter ett hårt knä från halvclinch.

Matchen fortsätter med att Putte sätter lowkicks och bra slag men så helt plötsligt slår Michel bra med en rak vänster som smiter in och träffar Putte på hakan och han sätter sig ned. Efter en taktiskt åtta räkning ställer sig Putte upp och matchen fortsätter. Putte jagar fler träffar och Michel som fick ny energi av nedslagningen jagar men tvingas söka clinch vid två tillfällen då slagen sitter. Slutet av matchen är mycket intensiv och båda krigar stenhårt och bjuder verkligen på bra underhållning. När slutsignalen ljuder är domarsiffrorna solklara 3-0 till Putte.

Stort grattis till Putte för en mycket bra genomförd debut i shootfighting. Att förbereda sig för en sån här match md heltidsjobb och familj är inte lätt men Putte har visat stor vilja och disciplin och om han vill kan han gå riktigt långt inom shootfighting, det är jag helt övertygad om.

Som coach har jag fått vara med i förberedelserna och eftersom vi bor grannar har det varit många kvällspass i Puttes dojo-garage där vi har finslipat detaljerna. Stort tack från mig även till alla som hjälpt Putte med sparringen på klubben och framför allt till Micke Alpäng som verkligen sparrat Putte bra. Riktigt kul att se så många från klubben på plats och vilket bra stöd ni gav!

Nu är debuten i shootfighting avklarad och vi fortsätter vårat långsiktiga arbete med att ta fram flera fighters som vill matcha i SW, shootfighting och i framtiden MMA. Antalet deltagare på passen och viljan talar för flera framgångar i ringen.

//Ricard

 
ps/ Video från matchen kommer under måndagen.
 
 
 
 
På samma tävling arrangeras även Submission Rush och David Heidenberg från Nacka Dojo mötte Kristoffer Ederström från Stockholm Shoot. David förlorade tyvärr på en rear naked choke.

Fightcard för Submission Rush.