Den 12 April avgjordes SM i JJIF Ju-Jutsu och Nacka Dojo skickade 16 fighters och tre coacher till Värnamo. Det blev en mycket lyckad helg med massor av bra insatser. Nytt för i år var att juniorerna hade en egen klass och våra juniorer gjorde som vanligt mycket bra ifrån sig.

Diego Salas som till denna tävling gått ned en viktklass tog sig hela vägen till final där han gjorde en mycket bra match och blev därmed en av Nackas första svenska mästare på juniorsidan. Maxine Thylin gick även hon till final och mötte där Hanna Brundin som hon besegrade. Anna Wikström var en klar aspirant på finalplatsen med skadade sig oturligt på vägen mot finalen.

På seniorsidan fick vi två guld via Linda Lindström och Robin Holmkvist. Linda gjorde det hon skulle i -55 kg och Robin fick efter vinst mot Peter Lundmark möta kapten Andy Gaugl. Andy med en ny gameplan från Nordic Cup där Robin vann gjorde en mycket bra inledning och ledde länge över vår uber starka 18 åring. Robin vände dock matchen med en rulling från en av Andys fasthållningar och kunde till slut stå som segrare i en av SM:s bästa matcher.

Bronsmedaljen i -69 kg gick till ”Karate Simon” som efter endast en termins Sport JJ träning på Nacka placerar sig på SM. Simon imponerade som vanligt med sina fantastiska slag och sparktekniker men fick även in flera kast och börjar förstå markarbetet mer och mer. Dock blev det förlust mot landslagsmannen i -69 kg, Iksus Henrik Swahn som av given anledning behärskar hela registret av Ju-Jutsu bättre och även kan hänga med Simon stående. Simon vann dock återkvalet och kunde till slut hänga på sig bronset och belönades även med en plats i landslagsgruppen i Ju-Jutsu. Ska bli kul att se om Simon har tiden att även tävla utomlands, han kan bli hur farlig som helst.

Alla fighters gjorde mycket bra ifrån sig, peppade varandra och höll ihop som det starka team de är. Även om några fick åka hem tomhänta så gav denna helg mersmak och tävlingssäsongen har börjat mycket bra med bästa klubb på två tävlingar hittills.

Ta mig till albumet från SM

 
 


Såhär blev resultaten från SM.

 
JUNIORER:
Hanna Brundin        -57 kg Silver
Anna Wikström        -63 kg Skadad
Andreas Lindgren    -66 kg Oplacerad
Anton Villberg            -73 kg Oplacerad
Diego Salas               -66 kg SM 1:a!
Joakim Wallberg        -73 kg Oplacerad
Henrik Appelgren        -73 kg Oplacerad
Maxine Thylin             -63 kg SM 1:a!