Det har varit en mycket lyckad helg för Nacka Dojos fighters som tävlat i BJJ i helgen. Slutresultatet blev 1 guld, 2 silver och 4 brons på 8 fighters och det måste ses som ett riktigt bra resultat!

Guldet och helgens comeback stod Andy Gaugl för när han vann den ihopslagna viktklassen -88,2 & -94,3 efter fyra hårda matcher där han bland annat visade att gammal fortfarande är äldst när han vann över klubbkamraten Tulle Edman.


Andy the European Open Champion var tillbaka på tävlingsmattan igen! 
 
Tulle i sin tur fick sedan efter en vinst i återkvalet möta arrangören Lars-Olof ”Lollo” Allerhed från Bålsta i matchen om tredjepris och visade där prov på uppfinningsrikedom när han gick från rubberguard till gogoplata-försök för att sedan vända på steken med en omoplataflipp för att sedan mounta. Brons till Tulle efter poängvinst med 6-0.


Tulle gjorde en mycket bra insats denna helg! (Andy saknas på bilden men föreställ er en krallig kille längst upp på pallen)

I vitbältesklassens -70kg kammade Viktor Hällegerd Stark hem sin första medalj när han vann sin tredjeprismatch med imponerande 12-2! Ett stort grattis från klubben till Viktor aka Vitkor som verkligen gjort sig förtjänt av sin första medalj! Nu återstår det att se om han kan upprepa eller rent av förbättra resultatet nästa helg i Stenungsund.


Viktor med medaljen runt halsen (det kommer att bli fler!)

Christopher Lee Klockare har den senaste tiden nästan tävlat mer än han har tränat och i helgen gick det närapå hela vägen. Chris lyckades efter några riktigt bra matcher och en snöplig förlust komma hem med en silverpeng runt halsen!


Christopher efter en lyckad tävling

Ralf Carneborn som nyligen tog steget upp i den lila bältesklassen stod denna dag inför en mycket svår uppgift.
Det var endast tre lilabälten på plats och blev därför en öppen viktklass där alla mötte alla. Ralf var som vanligt minst:)
Dom två andra lilabältena var David Dotsky -82kg från Västerås BjjTeam och Johan Jorup -100,5kg numera tävlandes för Gringo BJJ/Sthlm Shoot. Efter tre matcher stod alla fighters med varsin vinst vilket resulterade i att allting fick göras om en gång till. Ralf hade i första omgången vunnit över den nära 25kg tyngre Johan Jorup men i andra vändan blev motståndarnas fysiska övertag, och faktumet att Ralf dom senaste veckorna varit sjuk och inte kunnat träna, för tungt och han slutade som trea.


Lilabältena står och småler förutom Ralf som har kollat in någon/något ?

När alla dom ordinarie viktklasserna var avgjorda var det dags för absolute-klassen där alla som ville möttes i en helt öppen klass oberoende av bältesgrad eller vikt.

Flera Nackafighters ställde upp och det bjöds på många bra och hårda matcher. Bland annat mötte Ralf på hårt motstånd i Erik Tehler från Sollentuna men lyckades i slutändan ta dom poäng som behövdes. I andra omgången möttes Tulle och Christopher Lee och efter en riktigt stark öppning av Chris stående drog Tulle guard och började jobba på svep. Chris hade dock en bra bas och jobbade på passering. Chris blev dock l